Ostali sportovi

FOTO: Omladincima ŠK Čelik tri prva mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Omladincima ŠK Čelik tri prva mjesta- Omladincima ŠK Čelik tri prva mjesta- Od 21. do 24.aprila 2016.godine u Kulen Vakufu, općina Bihać, odigrano je 22. kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠSFBiH u šahu uz pokroviteljstvo Grada Bihaća.

Na prvenstvu je igralo 54 igrača iz četrnaest kluba iz Federacije Bosne i Hercegovine, od čega 41 u muškoj konkurenciji i 13 u ženskoj konkurenciji. Igrači su se takmičili u 14 skupina , do 8, 10,12,14,16,18 i 20 godina u muškoj i ženskoj grupi.

Šahovski klub Čelik iz Zenice nastupio je na prvenstvu sa 12 takmičara i to sa dva u ženskoj i 10 u muškoj konkurenciji. Postigli su zavidne rezultate. Pored ostalih, osvojena su tri prva mjesta, jedno drugo i četiri treća mjesta.

Donosimo plasmane Čelikovih šahista po kategorijama:

Ž 12 –Lana Zakić, 3.mjesto;
Ž 20 – Irma Marković, 1.mjesto;
M 8 – Rayan Kapetanović, 5.mjesto;
M 8 – Orhan Bečić, 3.mjesto;
M 8 – Anes Hadžić, 4.mjesto;
M 10 – Edvin Bešlić, 7.mjesto;
M 10 – Zinedin Ibrahimagić, 14.mjesto;
M 12 – Danis Đuhera, 3.mjesto;
M 14 – Nedim Šestić, 3.mjesto;
M 16 – Dino Marković, 1.mjesto;
M 16 – Evel Karalić, 2.mjesto;
M 20 – Čunjalo Faris, 1.mjesto;

Organizator je bio ŠSFBiH, a tehnički organizator ŠK „Bihać“ iz Bihaća.

Prvenstvo su sudili Emin Kemura (glavni sudija), Zoran Runić (državni sudija), Goran Trkulja iz Zenice (zamjenik), te Duraković Dino (urednik biltena i tehničke organizacije). Direktor turnira bio je Edhem Duraković.

Pobjednici po kategorijama osvojili su titule prvaka ŠSFBiH. Po tri prvoplasirana iz svake grupe stekla su pravo učešća na prvenstvu BiH.
Na ceremoniji zatvaranja uručena su sportska priznanja, pehari, diplome, medalje pobjednicima turnira, te šahovskim kolektivima kao i domaćinima prvenstva. Pobjednici su osvajili pehar, medalje i diplome ŠSFBiH, dok drugo i treće plasirani diplome i medalje.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno