Nesreće

Foto: nova nesreća na M17 – u direktnom sudaru poginule osobe iz Maglaja i Čitluka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: nova nesreća na M17 – u direktnom sudaru poginule osobe iz Maglaja i Čitluka – Dvije osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 7 sati dogodila na magistralnom putu M17 Zenica – Žepče u Donjoj Golubinji.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Aldina Ahmić  je rekla da su u ovoj nesreći povrijeđene dvije osobe koje su prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

U saobraćajnoj nesreći učestvovali su VW kombi i teretno vozilo marke Mercedes. Od zadobijenih povreda na licu mjesta poginuli su vozač kombija (V.M) iz Čitluka i suvozač u terencu Mercedes (H.V) iz Maglaja.

Teže tjelesne povrede zadobio je vozač terenca (E.Š ) iz Maglaja, dok je drugi suvozač  u Mercedesu  (S.M) takođe iz Maglaja zadobio lakše tjelesne povrede.

Kod pacijenata M. S. (1968.god.) iz Maglaja nadležni ljekari su konstatovali teške tjelesne ozljede u vidu povrede glave sa prelomom kostiju lica, povrede grudnog koša sa prelomom grudne kosti i rebara i ključne kosti i sa prelomom desne noge. Pacijent se trenutno tretira u Odjelu za urgentnu medicinu. Kod pacijenata Š. E. (1978.god.) iz Maglaja nadležni ljekari su konstatovali teške tjelesne ozljede u vidu povrede grudnog koša sa prelomom grudne kosti i rebara i prelomom obje natkoljenice i lakše povrede glave. Pacijent je nakon obrade u Odjelu urgentne medicine primljen u Službu za ortopediju i traumatologiju radi daljeg medicinskog tretmana. Oba primljena pacijenta su van životne opasnosti, rečeno je u KB Zenica.

Formirana je ekipa koja će rukovoditi uviđajem, a na mjestu nesreće je i dežurni kantonalni tužilac. Nesreća u kojoj su učestvovali kamion i kombi dogodila se na magistralnom putu M-17 nakon direktnog sudara. Ekipe Hitne pomoći, vatrogasaca i policije su na terenu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno