Nogomet

Foto: NK Čelik-Metalleghe BSI 1:3 (0:1)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: NK Čelik-Metalleghe BSI 1:3 – U prvoj utakmici jajačkog Metalleghe BSI u Premijer ligi, gosti su nanijeli težak poraz novogmetašima zeničkog Čelika, 1:3. Dva gola Dujakovića i jedan Popovića za goste, a Brković je bio jedini strijelac za domaćine.

Poraz Čelika na startu prvenstva

NK ČELIK – NK METALLEGHE 1:3; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 17 sati; Gledalaca oko 500  (Jug stadiona i dalje bez najvatrenijih navijača Čelika, popularnih Robijaša). Vrijeme: sunčano i sparno (+ 33*C). Sudije: Glavni sudija Emir Spahalić (Mostar), pomoćnici, A1 Dalibor Hrstić (Ljubuški), A2 Elvis Prošić (Cazin), delegat Izet Banda (Brčko).

Uokviru  1. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje igrali su domaći NK Čelik i ekipa NK Metalleghe iz Jajca. Pobjedila je zasluženo gostujuća ekipa Metalleghe BSI.

REZULTAT: ČELIK – METALLEGHE BSI  1:3 (0:1);

Strijelci: 0:1 (Dujaković u 44. iz penala), 1:1 (Brković u 59.), 1:2 (N.Popović u 83.), 1:3 (Dujaković u 89.);

Žuti kartoni: Hećo, Jusić (Čelik), Sakan, Dujaković, Popović N. (Metalleghe);

Sastavi ekipa:

Čelik: Bukvić, Hrkać, Jusić, Goran Popović, Salčinović (od 46. Pliska), Brković, Marin Popović, Pezer, Marković, Hećo, Haurdić (od 66.Smriko).  (Šef stručnog štaba Kemal Alispahić); Na klupi su još bili: golman Aid Vehabović, Tarik Adilović, Duvnjak, Smriko, Pliska i Duraković.

Metalleghe BSI: Fejzić, Benović Bibić, Kovač, Karađuz (od 78.Pljevljak), Selimović (od 46.Durak), Dujaković, Sakan (od 63.Radulović), Stakić, Pezo, Nebojša Popović. (Trener Nermin Bašić);

Poraz  nogometaša Čelika u prvom kolu novog prvenstva protiv debitanta u Premijer ligi, ekipe Metalleghe iz Jajca, koja je osnovana prije sedam godina.

U prvom poluvremenu dvije dobre šanse za Čelik preko Brkovića u 8.minuti, te Marina Popovića u 13.minuti. U oba slučaja dobro je intervenisao golman Jajčana, Fejzić. U 30.minuti dobar prodor Haurdića, ali je golman gostiju, istrčavanjem, spriječio pogodak za domaće. Bilježimo i dobar šut gostiju preko N.Popovića u 33.minuti, Bukvić je odbranio.

U 44.minuti sudija Emir Spahalić iz Mostara dosudio je jedanaesterac za goste nakon duela Jusića i jednog igrača gostiju. Nakon protesta domaćih igrača Jusić je dobio žuti karton. Gol iz penala postigao je Dujaković za vođstvo gostiju.

U prvim minutama drugog poluvremena po jedna šansa za obje ekipe. U 46.minuti u šansi za goste bio je N.Popović, a za domaće u 47.minuti u šansi je bio Haurdić, ali je golman Fejzić odbranio.

  1. minuta- Prilika za Metalleghe, Kovač je imao dobru šansu za gol, ali je njegov udarac izblokirao Marković.

U 59.minuti izjednačenje. Nakon centaršuta Gorana Popovića, glavom je šutirao Brković i Fejzić je nemoćan, 1:1. Velika šansa za Čelik u 82.minuti nakon centaršuta Brkovića, a Marković odlično šutirao glavom kod druge stative. Ponovo je fenomenalno odbranio golman gostiju Fejzić.

Već u narednoj 83.minuti šansa za goste, prodor Duraka, ubačaj za N. Popovića, koji je izbliza savladao golmana Bukvića za drugo vođstvo gostiju od 1:2.

U 89.minuti nakon jedne povratne lopte od Kovača, Dujaković postiže i treći gol za goste za povečanje vođstva na 1:3 i prvu, istorijsku, pobjedu u Premijer ligi i to u gostima protiv renomiranog domaćina iz Zenice.

U 2.kolu ekipa Čelika gostuje kod Radnika u Bijeljini.

Tekst i foto E. Imamović

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno