Ljudi

Foto: načini za pomoć dječaku Ajdinu Žigonji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: načini za pomoć dječaku Ajdinu Žigonji – Pozdrav-Selam – Zovem se Elvis Zigonja, imam 31 godinu, dijete sam poginulog borca ARBiH, ozenjen sam sa Dzenanom Omicevic Zigonja koja ima 29 godina ,imam dva sina Ajdin (6 godina) i Emin (4 godine), ali ja nisam bitan.

Bitan je moj sin #Ajdin – Ajdin je rođen  februara 12/2010 god. sa dijagnozom rascijep kicmenog stuba. Ajdin trenutno ima 6 godina i 4 mjeseca. Dosadasnje lijecenje koje je vodzeno u nasoj drzavi Bosni nije na zadovoljavajucem nivou. Ajdin je imao 5 operacija koje nazalost nisu urodile plodom.

Ajdin je operisao 3 puta kilu ili bruh, takodze je operisao i ahilovu tetivu da bi se ispravila nogica. U julu 2011 operisao je kicmu, jednu od najtezih operacija da bi se zaustavio rascjep kicmenog posta koja na zalost nije uradzena dobro i to smo saznali na pregledu na klinici Acibadem u Turskoj gdje smo svog sina odnijeli na nasu inicijativu sumnjajuci u dosadasnje lijecenje u nasoj zemlji.

Na pregledu na klinici Acibadem(Turska) kod dr.Ozeka je ustanovljeno niz nepravilnosti u Ajdinovom lijecenju i cak mu je prijetila paraliza donjeg tijela ,jer kicmena mozdina je mogla da pukne svaki momenat.

Nakon niza uspjesnih akcija u prikupljanju sredstava za Ajdinovu operaciju, Ajdin je operisan Novembra 11.2015 na klinici Acibadem u Turskoj. Operacija je prosla dobro i sto je najvaznije kicmena mozdina je spasena i Ajdin ce ostati hvala Allahu na nogama,sto nam je i bio cilj. Operacija,bolnicki troskovi,smjestaj i prevoz su nas kostali oko 30.000 eura i mi nismo imali nikakvu pomoc od nase drzave .Na sve zahtjeve i molbe smo odbijeni.
Ajdin ce imati jos operacija jer Ajdin ima vidnu Skoliozu , a operacijom ce se ispraviti kicmeni stub i ugraditi fiksator koji ce drzati kicmu.
Nakon obavljene kontrole Maja 18 / 2016, dr Ozek je sa svojim timom donio zakljucak da je kicmena mozdina hvala dragom Allahu dobro i Ajdin se odlicno oporavio nakon operacije. Vecina misica do koljena je aktivna i sad slijedi jacanje podkoljenica i njihovih misica.

Ono sto je zabrinjavajuce ,SKOLIOZA je jos izrazenija nego prosli put i doktor je savjetovao da do slijedece kontrole koja je zakazana za novembar 2016 mi uradimo snimke u Bosni i da posaljemo doktoru Ozeku .On ce po tome ocijeniti stanje i najvjerovatnije odrediti datum operacije koja je neophodna za ispravljanje Ajdinove kicme. Receno nam je da ce operacija kostati oko 45.000.00 eura i da ce na operaciji ucestvovati tim doktora. Sad nam predstoje fizikalne vjezbe, banje i sve za jacanje Ajdinovih misica ispod koljena da bi se Ajdin pripremio ako Bog da za nadamo se zadnju operaciju u njegovom zivotu i da bi mogao normalno da hoda.
Ni za ovu operaciju mi nemamo nikakvu pomoc od drzave, ali se uzdamo u Boziju pomoc i u pomoc dobrog naroda da se prikupi dovoljno da se Ajdin operise.
Za svu dosad pomoc u nasoj borbi nismo dobili nikakvu pomoc od drzave , sve smo uspjeli uz pomoc humanitarnih akcija i dobrog naroda.

STRANICE PREKO KOJIH SE MOZE JOS POMOCI
www.gofundme.com ukucate na pretrazivanju Ajdin Žigonja i izbacit ce vam kako mozete donirati vasu pomoc za lijecenje.Do sada je preko ove stranice donirano ukupno 3 865$ na sta smo mi roditelji Ajdina jako ponosni i veoma zahvalni.
www.citydeal.ba kliknete opciju popularno i Ajdin je medzu prvima na listi, kupovinom vaucera preko ove stranice donirate 5 KM za lijecenje Ajdina(sav iznos ide za lijecenje Ajdina). Do sad ste preko ove stranice kipili 541 vaucer kada to pomnozimo sa 5 dobijemo 2 705 km za lijecenje Ajdina.

Molim dragog Allaha da vas sve nagradi prije svega zdravljem kao i vase najmilije, a ostalo ce doci.

Za sve dalje informacije o Ajdinovom slucaju, stanju ili bilo koja pitanja , mozete kontaktirati oca od Ajdina, Elvis Zigonja
Kontak telefon: +38762062226
Grupi na Facebook POMOZIMO AJDINU ZIGONJI



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno