Naše

Foto: Mještani Kamberovića čikme uznemireni zbog prekopavanja starog groblja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Mještani Kamberovića čikme uznemireni zbog prekopavanja starog groblja Zeničanin V.D. kontaktirao nas je sa porukom kako su radnici VIK-a prije dva dana na lokalitetu Crkvičkog brda “skrnavili kosti umrlih njegove i drugih porodica na muslimanskom mezarju preko kojeg je prokopana kanalizacija za obližnje naselje”.

U pismu direktoru VIK-a Ekremu Kahrimanu on je rekao da “niko od radnika VIK-a nije želio da posluša mještane koji su ih upozoravali da kopaju preko groblja”, te da su navodno radnici pronašli ljudske kosti koje su kasnije pobacali u smeće i kontejnere, a neke ponovo zakopali”.

–  Mještani naselja Kamberovića čikma koji imaju svoje umrle zakopane na ovom mezarju će tražiti da sve ovo vratite u prvobitno stanje i da cijevi kanalizacije koje su postavljene preko mezara uklonite. Kako stari Zeničani znaju za ovo mezarje, a isto je prije dvije godine i ograđeno betonskim zidićem od strane Islamske Zajednice, napisao je u javnom pismu direktora VIK-a ovaj naš sugrađanin.

Odgovor direktora VIK-a stigao je u prvo u email-formi, a potom dva tri sata kasnije i u službenom Dopisu na Memorandumu firme. Oba odgovora prenosimo u cijelosti.

Poštovani gospodine, vezano za informacije koje ste dobili i vjerovatno na osnovu tog, navedene tvrdnje o skrnavljenju mezarja na Crkvičkom brdu saopštavamo: – Radnici niti mašine JP “VIK” d.o.o. Zenica nisu vršile nikakav iskop na lokalitetu Crkvičko brdo. Žao nam je ako je došlo do bilo kakvog poremećaja ili narušavanja na području mezarja, bez obzira od koga je to došlo i bez obzira zbog čega je to učinjeno.
Odmah danas prije podne sa svojim saradnicima izvršit ću uvid u stanje na  lokaciji koju navodite i nakon tog, a najdalje do 12.00 h, javit ćemo se Islamskoj zajednici, odnosno Medžlisu Islamske zajednice u Zenci zbog eventualnih nekih potreba.

Direktor, Kahriman Ekrem

vik-odgovor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno