Naše

Foto kritika: Zakon (ni)je isti za sve

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto kritika: Zakon (ni)je isti za sve – Danas sam fotografisao policajca kako kažnjava nepropisno parkirana vozila, a dva momka na motoru bez kaciga prolaze,  on se samo pozdravi sa njima i oni odoše. Mislim da bi bilo korisno da ovo objavite da se stane ukraj ovakvim postupcima, valjda smo svi jednaki pred zakonom, navodi u poruci koju nam je sa fotografijom poslao Zeničanin A.B.

Slažemo se. Preporuka nadležnim policijskim organima da insistiraju kod svojih službenika na terenu da kazne odmjeravaju “ni po babi, ni po…” ako ništa, onda zbog toga što uvijek, u doba modernih tehnologija, neko stoji blizu i ima mogućnost da ih fotografiše kako i sami krše zkon koji su dužni provoditi.

Nije nam cilj da se bijes nadležnih sruči na jednog zaposlenika “kao primjer”, pa smo precrtali lica i tablice kršitelja zakona. Građanima poruka da jano i bez straha ukazuju na ovakve slučajeve, u cilju stvaranja boljeg ambijenta i koliko-toliko ravnopravnijeg statusa svih pred zakonom. Naš email je [email protected], a redakcija garantuje anonimnost identiteta autora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno