Zenica

VIDEO i FOTO: Komemoracija i dženaza gradonačelniku Husejinu Smajloviću

Komemoracija i dženaza Husejina Smajlovića
Komemoracija i dženaza Husejina Smajlovića
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Komemoracija i dženaza Husejina Smajlovića- Najbliži saradnici, prijatelji i rodbina oprostili su se u Velikoj sali Gradskog vijeća od Husejina Smajlovića, dugogodišnjeg načelika i gradonačelika Zenice.

Povodom smrti Husejina Smajlovića, Gradonačelnika Zenice, danas je u velikoj sali Grada Zenica održana komemoracija kojoj je prisustvovao veliki broj građana.

Prostor sale bio je premalen da primi sve zainteresovane za ovu komemoraciju, pa je veliki broj ostao ispred ulaza u zgradu.
Moderator na komemoraciji bio je Džemaludin Ramić, koji je u uvodu rekao da nema tolike sale u Zenici, koja bi mogla primiti sve one koji bi željeli prisustvovati ovoj komemoraciji.

O liku i djelu Gradonačelnika Zenice, Husejina Smajlovića govorili su redom: Selver Keleštura, pomoćnik i sekretar Gradonačelnika, Muhamed Ramović, načelnik Goražda ispred udruženja gradova i općina FBiH, Fikret Karčić, predsjednik Ustavnog suda IZ BiH o djelovanju Husejuina Smajlovića u vjerskim institucijama, te Ibrahim Šišić, predsjednik SDA Zenica u ime stranke SDA.

Kako je istakao na kraju moderator komemoracije bilo je prijavljeno puno, puno govornika ispred boračkih udruženja, stranaka, sportskih klubova i drugih, ali protokol ne dozvoljava zbog vremenskog ograničenja i dženaze.

Nakon ikindije namaza, oko 17 sati, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, klanjana je dženaza Husejinu Smajloviću, Gradonačelniku Grada Zenice. Dženazu je predvodio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović. Dženazi je prisustvovalo više hiljada sugrađana, što govori o njegovoj dobroti i djelima sa kojima se najbolje predstavljao svome gradu, sugrađanima, Bosni i Hercegovini i cijelom svijetu.

Nakon toga krenulo se u njegovo rodno mjesto Obrenovci, koje se nalazi nekoliko kilometara od Zenice.

Bio je organizovan prijevoz za zainteresovane građane sa 10-ak autobusa do Obrenovaca.

I na mjesnom mezarju u Obrenovcima klanjana je dženaza u prisustvu velikog broja građana.

Dženazu u Obrenovcima predvodio je prof.dr.Mustafa ef. Cerić, bivši reisu-l-ulema IZ BiH.

Nakon klanjanja dženaze obavljen je ukop Husejina Smajlovića.

 

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno