Ostali sportovi

FOTO: KK REI – polaganje za nova zvanja i rezime 2016. godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: KK REI – polaganje za nova zvanja i rezime 2016. godine – Polaganje za nova karate zvanja karate klubu REI Zenica održano je proteklog vikenda u sali OŠ”Meša Selimović”. Polaganju je pristupilo 75 kandidata za nova zvanja.

Treba istaći da je ovog puta komisija bila u sastavu – predsjednik komisije Srebrenko Balavac 5.DAN, Sanel Mutilović 3.DAN i trener i član komisije Džulić Eldin 4.DAN.

Svi kandidati su pokazali visok nivo karate vještine, te su uspješno položili nova zvanja od žutog do plavog pojasa.

U takmičarskoj 2016. god naši takmičari su osvojili 330 medalja od čega 111 zlatnih, 83 srebrenih, te 136 bronzanih, uz to četiri pehara za najuspješniji tim na turnirima.

Treba istaći zlato Irme Numanović na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj u aprilu 2016., te zlato na Svjetskom u Italiji Irma Numanovič i Skomorac Amar u kata timu, kao i bronza u borbama našeg Amara Skomorca.

Najuspješniji takmičari kluba za 2016. god su Amar Skomorac Amar i Irma Numanović, dok su za dobre uspjehe u 2016. godini nagrađeni i Salih Čeleš, Anes Karić, Ajla Mehuljić, Sara Plavčić, Šahbazović Tajra, Šabanović Sumeja, Šabanović Amer, Karić Sarah, Karić Anis, Šabić Senijad, Omeragić Aldin i Čajlaković Ahmed.

Čestitke svima na novim pojasevima, te svim članovima kluba želimo još uspješniju 2017. godinu u kojoj nas očekuje mnogo turnira unutar BIH, te Internacionalna prvenstva i seminari van države.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno