Košarka

FOTO: KK Kengur osvojio turnir u Mađarskoj

KK Kengur osvojio turnir u Mađarskoj
KK Kengur osvojio turnir u Mađarskoj
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur osvojio turnir u Mađarskoj- Košarkaški klub Kengur je proteklog vikenda učestvovao na tradicionalnom turniru u Mađarskoj sa svojom kadetskom selekcijom, gdje su osvojili prvo mjesto. Najbolji igrači Kengura na ovom turniru su bili Eldar Abazović i Haris Halilović.

Nakon osvojenog turnira u Bihaću prošle sedmice, ekipa Kengura je ove sedmice učestvovala na turniru u Mađarskoj. Kadeti Kengura su nastupali sa nedovoljno oporavljenim kapitenom i najboljim igračem Harunom Huseinspahićem, što je predstavljalo veliki hendikep za ekipu Envera Jahića, ali su na kraju uspjeli zahvaljujući fenomenalnoj igri Abazovića, koji je bio najbolji strijelac ekipe, Halilovića, Vidovića, Cvitanovića, Ilića, Žunića, braće Dodik i Mutapčića osvojiti ovaj turnir.

Već nakon prve dvije utakmice turnira ekipa Kengura je osigurala prvo mjesto na turniru. U prvoj utakmici savladali su ekipu iz Budimpešte MFC rezultatom 88:76, dok su u drugoj utakmici savladali ekipu Keremend iz istog grada rezultatom 83:64. S obzirom da su osigurali titulu nakon dvije utakmice, u trećoj utakmici Enver Jahić je dao priliku mlađim igračima da steknu iskustvo igranja na međunarodnim utakmicama.

Ovo putovanje ekipe Kengura je realizovano zahvaljujući velikodušnoj podršci Rade Dodik i firme “Strong”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno