Kultura

Foto: Izložba radova Emina Skomorca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Izložba radova Emina Skomorca – U organizaciji agencije MerisCon Art iz Frankfurta, a u okviru projekta prezentacije  umjetnika iz BiH u Evropi u Street Cafeu je otvorena samostalna izložba zeničkog slikara Emina Skomorca.

Street Cafe je postao prepoznatljivo mjesto, gdje se okupljaju umjetnici, muzičari, književnici i ljubitelji umjetnosti. Ovo je 36. samostalna izložba Emina Skomorca, a o njegovom likovnom stvaralaštvu govorio je Alija Kulenović, ugledni slikar na međunarodnoj likovnoj sceni.

Emin Skomorac je jedan od najprepoznatljivijih slikara u BiH. Njegova djela krase originalni motivi i pejzaži tipičnog i tradicionalnog BiH okruženja. Posebno dojmljivi koloriti nastali energičnim stvaranjem ulja na platnu šire pozitivnu i stabilnu impresiju koja nalazi put do mnogobrojnih ljubitelja umjetnosti.

Likovna djela Emina Skomorca izložena su mnogim galerijama u BiH, a stalna postavka njegovih slika nalazi se i u Zagrebu u galeriji Tin Ujević, istakao je Hari Maslić generalni menadžer MerisCon Arta. Učesnik je i organizator brojnih samostalnih izložbi, kao i izlagač na velikoj grupnoj izložbi “Povratak u vječnost” u Historijskom muzeju BiH, u Sarajevu koju je organizovao MerisCon Art. Emin Skomorac je član MerisCon Arta od 2015 godine. Likovnu poetiku Emina Skomorca svojim stihove uljepšala  je i književnica Amina Buljubašić. Izložba će biti otvorena za posjetioce u narednih mjesec dana.

Tekst : Milenko Šećerović

Fotografije : Hari Maslić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno