Zenica

Foto: English coffee u Pubu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: English coffee u Pubu- Profesor engleskog jezika u Drugoj zeničkoj gimnaziji Dženis Imširović organizovao je proteklog vikenda neobično druženje, “kaf ili čaj sa prijateljima”, u zeničkom kafeu “Pub”. Jedini uvjet da učestvujete u “izlasku na kafu ili čaj” je bio da od ulaska u objekat sva konverzacija bude na – engleskom jeziku.

– Poenta ovakvog druženja jeste vježbanje i usavršavanje engleskog, kroz jednu opuštenu i prirodnu atmosferu, u stvarnoj životnoj situaciji. Osim toga, prisutni su uz besplatan topli napitak već razvili nova poznanstva, što je još jedna korisna stvar. Kroz svoj rad u školi sam uvidio da učenici imaju teoretsko znanje, ali praktično jako loše pričaju, imaju nisko samopouzdanje i jaku nesigurnost, a da taj problem imaju i mnogi profesori. Sve se lakše savlada kad sagovornici nisu neko kome je engleski maternji jezik. U prvom druženju su mi asistirale i dvije rođene Amerikanke, inače stipendistkinje koje žive i rade u BiH, Leksi Hartli (Lexi hartley) i Sara Friman Vudpert (Sarah freeman Wodpert), tako da su zainteresovani mogli pričati i sa osobama kojima je engleski  maternji jezik, kaže Imširović za “Avaz”.

Namjera organizatora je da druženje postane tradicionalno i redovno.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno