Naše

Foto: ekološko zagađenje Đulanovog potoka ocjednim vodama Regionalne deponije Mošćanica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Foto: ekološko zagađenje Đulanovog potoka ocjednim vodama Regionalne deponije Mošćanica – Kao građanin koji zna kako je prijaviti velikog i moćnog kao što je Regionalna deponija Mošćanica u Zenici, obraćavam se i šaljem fotografije ekološke katastrofe izazvane isticanjem otpadnih voda iz deponije preko padine brda Mutnica prema selu Palinovići gdje izvire Đulanov potok koji protiče poslije kroz naselja, Tocilići, Perin Han i ulijeva se u rijeku Bosnu iznad Grada Zenica i sa takvim otpadom i smradom i fekalijama zagađuje život mještana koji su naseljeni uz potok, piše nam sugrađanin Đ. M. .
Izražajno isticanje je u najvećoj mjeri poslije oborina-kiša jer je tada sav otpad izveden iz kruga deponije preko padine u potok. Molim vas za reakciju i pomoć. Fotografije koje vam šaljem nastale su 08. oktobra i postoji prijava u Policijskoj stanici Crkvice.
– Đulanov potok zagađen je procjednim vodama s regionalne deponije Mošćanica. Monitoring otpadnih voda i voda na području deponije proističu iz zakonske legislative i Rješenja o okolinskoj dozvoli UPI-I/05-23-11-115/13 –MK od 24.02.2014.god, izdatog od Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Tehničkog elaborata o ispuštanju otpadnih voda na Regionalnoj deponiji Mošćanica (Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta Sarajevo) i Monitoring plana za ispitivanje kvaliteta procjednih, oborinskih i otpadnih voda i Bezimenog potoka („DVOKUTpro“ d.o.o. Sarajevo), navedeno je u reagovanju Eko Foruma na ovu informaciju.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno