Naše

Foto: Ekocid u Gradskom parku?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Ekocid u Gradskom parku ? – Poštovani, obraćam vam se kao građanin grada Zenice, a razlog je ogorčenost činom ekocida u Gradskom parku. Naime, prolazeći biciklom kroz ovu oazu mira i zelenila, primjetio sam da su tri velika, zdrava stabla oborena i da leže na zemlji.

Uzimajući u obzir činjenicu da je prije par dana naš grad pogodilo nevrijeme sa gradom i da je moguće da su manje grane polomljene, i dalje mi nije jasno zašto su se cijela stabla morala posijeći, ubiti, uništiti? Interesuje me koja je služba nadležna za ovakve postupke i zašto je to urađeno?

Smatram da imam pravo kao građanin ovog grada da znam šta je pozadina ovog ekocida, jer naravno, ostavljam mogućnost da postoji neki smislen i logičan razlog za ovaj čin, ali trenutno ga ne vidim i zaista sam ogorčen.

U prilogu dostavljam fotografije koje jasno pokazuju da su oborena stabla zdrava i da, po mom mišljenju, nije bilo razloga za njihovo uništenje.
Želim da ovaj sramni čin objavite na Vašem portalu, kako bi javnost bila upoznata sa postupcima koje gradske vlasti, preko nadležnih agencija i službi, sprovode u  našem gradu, odnosno u ovom slučaju, Gradskom parku.
S poštovanjem,Benjamin Ahmetović


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno