Zabava

Foto: Duvački orkestar KUD-a Željezare na turneji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Duvački orkestar KUD-a Željezare na turneji po Francuskoj – Duvački orkestar KUD “Željezara” Zenica vratio se sa Evropske turneje po Francuskoj koja je trajala od 12.-18.05. 2016. godine. Riječ je o festivalima na sjeveru Francuske koji su se održavali paralelno u više gradova :Lille, Alizay, Hirson i Estaires sa grupama iz cijelog svijeta.

Ovom turnejom je nastavljena saradnja sa Mostarskim mažoretkinjama i započeto Evropsko proslavljanje 90 godina rada i postojanja Duvačkog orkestra u našem gradu.

Kao šlag turneje bila je i posjeta svjetskim metropolama koje su se našle na našem putovanju i to Salzburg, Paris i Štutgard, gdje su naši članovi imali priliku biti na prošlogodišnjem gostovanju u S Qventinu, a bilo je i onih koji su po prvi put vidjeli nabrojane gradove.

Na ovim Festivalima koji su se održavali u pomenutim gradovima učestvovali smo zajedno sa grupama iz:Kolumbije,Brazila, Portugala, Španije, Austrije, Belgije, Slovačke i domaćina Francuske.

Riječ je zapravo o velikim paradama kroz gradove gdje se susreću razne vrste muzike, plesova što je fantastičan doživljaj. Osim upoznavanja raznih kultura, običaja i muzike Duvački orkestar zajedno sa Mostarskim Mažoretkinjama uspješno su predstavili naše gradove Zenicu i Mostar, Kantone iz kojih dolaze, kao i našu lijepu Bosnu i Hercegovinu.

Po povratku sa ove turneje čekaju nas dalji nastupi povodom obilježavanja 90 godina postojanja i rada kao i pripreme za sljedeće nastupe, gostovanja i projekte, kako Društva u cjelini tako i svih Sekcija posebno.

Predsjednik UO Dževad Mustafić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno