Naše

Foto: Divlja deponija između Crkvica i Talama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Divlja deponija između Crkvica i Talama – U naselju Talami,  blizu Kantonalne bolnice u Crkvicama, nekada bila tri kontejnera, koji su odneseni. Nakon što su odneseni, mještani nemaju gdje da bacaju smeće, a niko nam ne nudi kante. Ovako je svaki dan, sve više i više smeća. I mještani Babina i okolnih sela takođe bacaju smeće, a danas je neko bacio i mrtvog psa, napisala nam je zabrinuta sugrađanka.

Obratili smos e preduzeću ALBA i dobili sljedeći odgovor, koji prenosimo u cjelosti:

– Kontejneri kod druge kapije Kantonalne bolnice su uklonjeni, tek nakon što su okolnim domaćinstvima ponuđene plastične posude za odlaganje otpada. Većina je prihvatila novi način sakupljanja otpada, tako da od 2011. do danas imamo 102 korisnika iz ulica Ilirski put, Ivana Gundulića, Smetovski put i Crkvice (dio prema kamenolomu), odnosno naselja koja se nalaze u blizini predmetne “divlje” deponije.

Građani koji se, iz bilo kojeg razloga, nisu ranije prijavili, to uvijek mogu učiniti na naš broj telefona 032/442-851 ili dolaskom lično u prostorije našeg preduzeća na adresi Sarajevska bb kako bi potpisali ugovor i preuzeli kantu. Ukoliko je riječ o građjanima koji nisu u mogućnosti doći (invalidne osobe, bolesni, stariji/onemoćali), naše ekipe će doći do korisnika na terenu i isporučiti kantu.

– Istina je da je ova lokacija jedna od najkritičnijih u cijelom gradu s aspekta ilegalnog odlaganja otpada; koliko je nama poznato, gradska inspekcija je nekoliko puta provodila akcije fotografisanja, otkrivanja i procesuiranja neodgovornih građana koji ovdje odlaću svoj otpad; također, ALBA Zenica “svako malo” ukloni divlju deponiju na ovoj lokaciji, ali, nažalost, problem se konstatno ponavlja, odgovoreno nam je iz ALBE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno