Rukomet

Foto: Danas drugi meč Zeničana sa Prištinom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz Zeničana od Prištine u Areni – DANAS RK ,,ČELIK” – HK ,,PRIŠTINA” U 15.00 SATI – Svi ste pozvani! U sinoć odigranoj prvoj utakmici 3. kola Čelend (Challenge) kupa u Gradskoj areni Ze-nica između domaćeg Čelika i HK Prištine (Kosovo), ,,Priština” je slavila minimalnim rezultatom 29:28 (poluvrijeme 17:13 za Čelik).

Pobjedu je odlična i borbena i izuzetno požrtvovana ekipa HK ,,Prištine” izvojevala tek u posljednjim sekundama utakmice, pošto je RK ,,Čelik” gotovo bukvalno vodio svih 60 minuta, u nekim trenucima i sa šet golova prednosti.

Pošto su se dva kluba dogovorila da se obje utakmice zbog troškova odigraju u Zenici, sinoć je HK ,,Priština” u Gradskoj Areni Zenica bila domaćin Čeliku, a večeras je RK ,,Čelik” domaćin ,,Prištini”. I ovu utakmicu će suditi sudijski par iz Rige (Latvia) Ivars Cernavskis i Edmunds Bogdanovs, a EHF delegat je Kenan Gokmen iz Ankare (Turska).

– Naše navijače i ljubitelje dobrog rukometa, koji su se velikom broju sinoć iako je početak utakmice zbog kašenja ekipe iz Prištine tek sat vremena pred početak utakmice prolongiran sa 17 da 19 sati – došli u Gradsku arenu u velikom broju (procjenjuje se oko 1.000 ljubitelja sporta) POZIVAMO da i danas u još većem broju dođu i bodre domaći tim! – saopšteno je iz Rukometnog kluba ,,Čelik”.

– Današnja revanš utakmica počinje u 15.00 sati i svi ste pozvani! – poručuju iz RK ,,Čelik”.

A najbolji igrač ,,Čelika” i kapiten u sinoć odigranoj utakmici Aldin Begagić (kapiten Davor Kadić se nalazi na operaciji krajnika, čije neigranje je veliki hendikep ,,Čelika”) kaže:

– Nismo ništa znali o igračima i igri HK Prištine. Sad znamo! Znamo da se radi o snažnoj, iskusnoj i odličnoj ekipi, u kojoj igra čak 7 reprezenta-tivaca Kosova, a i trener Taib Kabashi je selektor ekipe Kosova (BiH i reprezentacija Kosovo u januaru iduće godine igraju dvije međusobne kvafikacione utakmice za Evropsko prvenstvo). Ipak – poručuje najbolji igrač sinoćnje utaknice Aldin Begagić – pozivamo sve Zeničane i ljubitelje rukometa uopšte – dođite danas u 15 sati na utakmicu u Gradskoj areni i uživajte u dobrom rukometu! Mi idemo na pobjedu sa najmanje dva gola razlike, što nam obezbjedjuje plasman u sljedeće kolo Čelendž kupa! – kaže Begagić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno