Rukomet

Foto: Čelik pobjedio Prištinu i ide dalje!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK ČELIK – HC PRIŠTINA 23:21; Arena u Zenici; Početak: u 15 sati; Gledalaca: oko 500. Utakmicu je sudio sudijski par iz Rige (Latvia) Ivars Cernavskis i Edmunds Bogdanovs, a EHF delegat bio je Kenan Gokmen iz Ankare (Turska).
U drugoj, revanš utakmici 3. kola Challenge Cupa u Gradskoj areni Zenica između domaćeg Čelika i HC Prištine (Kosovo), pobjedu je zabilježio zenički Čelik rezultatom 23:31 i sa ovim rezultatom Zeničani su se plasirali u naredno kolo Challenge Cupa.

Sastav ekipe Čelika, strijelci:
RK ČELIK: Polić (9 odbrana), Dervenčić 3, Martić, Hamza Hadžić, Mehić, Memić, Mujanović 1, Enes Sirčo (4 odbrane), Begagić 6, Bajramović 6, Birdahić 3, Ćosić, Begović 2, Duvnjak 2; (Trener Skopljak Senad);

Najefikasniji kod Čelika: Edin Bajramović i Aldin Begagić po 6 golova;
Najviše golova za Prištinu postigli su: Hodža 7 i Beshiri 6 golova. Golman Gashi imao je 13 odbrana.
Sedmerci za Čelik: 2 (2); Sedmerci za Prištinu: 1 (1);
Isključenja: Čelik (10′); Priština (6′);

U veoma dobroj, borbenoj i rezultatski neizvjesnoj utakmici Zeničani su uspjeli zabilježiti vrijednu pobjedu, koja ih vodi u naredno kolo Challenge Cupa.
U jučerašnjoj utakmici, koja je, takođe, igrana u Areni Zenica pobjedila je ekipa Prištine sa 29:28, a gosti sa Kosova su bili nominalni domaćini. Ranije smo objavili da su se ova dva kluba dogovorili da se obje utakmice 3.kola Challenge Cupa, zbog troškova, igraju u Zenici.
Tok utakmice:

Gosti sa Kosova imali su vođstvo od po jednog gola 5 puta (0:1), (8:9), (10:11), (14:15) i (18:19), a rezultat je i 13 puta bio neriješen. Sve ostalo vrijeme rezultat je bio u korist Čelika od jednog ili dva gola, a jednom je zabilježena prednost domaćih i od 3 gola sredinom prvog poluvremena (7:4). Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 13:11 za Čelik. U 41.minuti gosti vode sa 14:15, ali domaći prave seriju od 3:0 i ponovo vode sa 2 gola prednosti (17:15). Zadnje vođsvo gostiju od 18:19 bilo je u 51.minuti. U narednim minutama Mirza Dervenčić postiže dva veoma vrijedna gola nakon solo akcija, što Čeliku ponovo donosi prednost od dva gola (22:20). Gosti smanjuju na 22:21, a nakon toga Aldin Begagić iz sedmerca povečava vođstvo na 23:21 na jedan minut i 5 sekundi do kraja utakmice. Odbrana Čelika je do kraja izdržala napade Prištine i na kraju je uslijedilo zasluženo slavlje rukometaša Čelika, koji su u ova dva istorijska susreta eliminisali odličnu ekipu Prištine.

Za igrača utakmice proglašen je Aldin Begagić. Neigranje Davora Kadića (zbog operacije krajnika) bio je veliki hendikep za ekipu Čelika.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno