Nogomet

Foto: BIH bolja od Hrvatske na UEFA turniru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: BIH bolja od Hrvatske na UEFA turniru u Zenici – Ženska „U-18“ reprezentacija BiH je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pobijedila Hrvatsku sa 6:5 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u trećem kolu UEFA razvojnog turnira. Rezultat nakon regularnih 90 minuta bio je 1:1.

Naš tim je došao do prednosti u 7′. Branka Bagarić je izvela slobodan udarac iskosa sa lijeve strane i kada su svi očekivali centaršut, ona je pogodila suprotni ugao gola Hrvatske za 1:0.

Hrvatska reprezentacija je blizu izjednačenja bila u 14′ kada je Sara Bučić odlično šutirala sa 20 metara, ali lopta je otišla pored gola.

Bh tim je uzvratio u 17′ preko Lamije Rovčanin, ali je Sanja Sabo bila na visini zadatka.

Rezultat je poravnala Petra Pezelj u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Odlično je šutirala sa oko 20 metara iskosa sa lijeve strane, a lopta se od stativu odbila u gol.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imala je u 61′ Merjema Medić čiji je šut sa 16 metara odbranila Sabo. Dobar pokušaj na drugoj strani imala je Slavica Glavota u 73′ kada je šutirala sa distance preko gola.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su se bolje snašle izabranice Nikole Nikića koji je nakon utakmice izjavio:

„Možemo biti zadovoljni turnirom. Igračice su danas odigrale dobro i nisu dozvolile veoma kvalitetnoj Hrvatskoj da stvori previše šansi. Vidjeli čime raspolažemo pred turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gdje se nadam da možemo doći do drugog mjesta u grupi.“

Drugi meč razvojnog turnira između Makedonije i Crne Gore koji je odigran u Vogošći, takođe je završen 1:1. Nakon penala Makedonke su pobijedile 4:2.

Turnir je osvojila Hrvatska sa 6 bodova ispred Makedonije i BiH koje su osvojile po 5. Crna Gora je završila na četvrtom mjestu sa dva boda.

Bosna i Hercegovina-Hrvatska 6:5 (1:1 – penali 5:4)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Bojana Tošić.

Sudije asistenti: Merima Homarac, Amina Gluhić.

4. sudija: Nejra Ališpago.

Golovi: 1:0 Branka Bagarić (7′), 1:1 Petra Pezelj (45’+1).

Bosna i Hercegovina: Jelena Gvozderac, Albina Butković, Andrea Crnobrnja, Ana Bojanić, Lamia Rovčanin, Branka Bagarić, Ajla Pašalić, Merjema Medić, Mia Kuljanin, Aldina Hamzić, Edenina Husic. Igrale su još: Emina Omerović, Minela Džaferović, Rada Mićić, Ajla Mehmedović, Adisa Mašić, Mersiha Mešić, Elvira Purković, Emina Kantić.Selektor: Nikola Nikić.

Hrvatska: Sanja Sabo, Ana Bartolović, Lea Zdunić, Karla Resanović, Doris Tomić, Petra Pezeli, Sara Bučić, Helena Spajić, Karla Jedvaj, Martina Levaković, Katarina Ljubić. Igrale su još: Dora Puselj Drezga, Jana Čanjevac, Slavica Glavota, Laura Kopić, Veronika Terzić. Selektor: Marija Margareta Damjanović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno