Rekreacija

Foto: Biciklijada u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Biciklijada u Zenici – Brdski biciklistički klub “Pro bicikl-pro bike”, biciklistički klub “Zenica, Udruženje Eko-forum i općinski odbor Naše stranke Zenica organizovali su Biciklijadu u centru Zenice Biciklijadu.

U dvosatnom druženju na kojem rezultat nije bio u prvom planu, desetine biciklista, profesionalaca i amatera, građana, entuzijasta, savladalo je cijelu ili dio trase koja je sa Trga Alije Izetbegovića išla do Bojinog vira, a onda trasom Glavne gradske magistrale do Autobuske stanice, pa preko Bulevara do parkinga “Autopijace” na Kamberovića polju. Nije ih omelo ni izuezetno hladno vrijeme.

Namjera organizatora je bila da gradskim ocima skrenu pažnju na neophodnost obilježavanja tamo gdje postoje mogućnosti, a građenja tamo gdje nema biciklističkih staza u ovom gradu. Također, organizatori su pozvali građane da masovnim dolaskom podrže ideju, a onda češće koriste bicikle umjesto automobila. Oni koji ne voze ili nemaju bicikle pozvani su da prošetaju ovom dionicom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno