Politika

Forum mladih Naša stranka: Memorijalni grafit

Forum mladih Naša stranka Zenica
Forum mladih Naša stranka Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Forum mladih Naša stranka: Memorijalni grafit – Forum mladih Naše stranke u Zenici pokreće inicijativu za postavljanje memorijalnog grafita u Zenici, koji bi podsjećao na masakr na Tuzlanskoj kapiji i 71 izgubljen mladi život.

„Ovim putem želimo pokazati solidarnost sa porodicama i prijateljima ubijenih, te sa gradom Tuzlom generalno. 25. maj je jedan od zastrašujućih primjera na koji je način rat trajno obilježio našu društvenu stvarnost. Nekadašnji Dan mladosti postao je Dan žalosti, dan sjećanja na izgubljenu mladost“, kazao Adi Pašić, član Foruma mladih.

Iz Foruma mladih su predložili šetalište uz korito rijeke Bosne (Kamberovića polje) kao lokacija za navedeno memorijalno obilježje.
„U toku je prikupljanje potrebnih dozvola i nadamo se da će lokalna vlast prepoznati ovu inicijativu i podržati je“, kazao je Adi Pašić.

S poštovanjem,
Naša stranka Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno