Zenica

Fondacija Hastor: ugovori o stipendijama za 44 osnovca i srednjoškolca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fondacija Hastor: ugovori o stipendijama za 44 osnovca i srednjoškolca – Neprofitna organizacija “Fondacija Hastor”, koja se bavi stipendiranjem učenika i studenata s područja cijele Bosne i Hercegovine, potpisala je 44 ugovora o stipendiranju u sali Gradskog vijeća Zenice.

Stipendisti su, kako je istakao predstavnik Fondacije Seid Fiuljanin,  učenici osnovnih i srednjih škola iz Zenice i iz gradova iz kojih djeca pohađaju neku od zeničkih škola. Kako nam je rečeno, uskoro će biti potpisano još pet ugovora sa studentima.

Uz ranijih 30, ove godine stipendisti su još 14 učenika. Od 2006. godine, kada je fondacija dodjelila 600, danas ukupan broj u BiH iznosi 1.714 stipendija.

Kriteriji za dodjelu stipendije su uspjeh u školi i socio-ekonomski status porodice. Osnovcima se, svih 12 mjeseci u godine, na mjesečnom nivou isplaćuje 100, sarednjoškolcima 150, a studentima 250 KM. Grad Zenica je Prijatelj kluba Fondacije „Hastor“, koju na godišnjem nivou podržavaju sa 5.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno