Zabava

Festival Kad muzika svira 4. juna na platou Arene

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Festival Kad muzika svira 4. juna na platou Arene – Osnovna muzička škola u Zenici i Udruženje “Dječija nota” ove godine će organizirati 10. dječiji festival “Kad muzika svira” 4. juna na velikom platou Gradske arene, a u njegovoj će realiziciji sudjelovati sve gradske škole.

Prema najavama organizatora, u proteklih deset godina kreiranje ove manifestacije, koja im za cilj razviti ispravno i kvalitetno muzičko mišljenje kod najmađih sugrađana, pomogli su brojni muzički pedagozi, čiji se doprinos i rad danas mjeri izvanrednim festivalskim kvalitetom.

Osim učenika i nastavnog osoblja Osnovne muzičke škole, na festivalu će nastupiti djeca iz osnovnih škola “Musa Ćazim Ćatić”, “Meša Selimović”, “Enver Čolaković”, polaznici vrtića “Radost”, članovi Plesnog kluba “Stars” i Dječije omladinske scene Bosanskog narodnog pozorišta, te kao gosti djeca iz Kaknja.

Do sada je Festival tradicionalno održavan u Bosanskom narodnom pozorištu, ali zbog obilježavanja jubileja i okupljanja što većeg broja posjetilaca odlučeno je da ovogodišnji festival bude organiziran na platou Gradske arene.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno