Zabava

Fantasiam se kreira u Zenici

Igra kreirana u našeg gradu
Igra kreirana u našeg gradu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fantasiam se kreira u Zenici – Početkom sljedeće godine izlazi Fantasiam, igrica koju je razvio mali tim developera iz Zenice, na čelu sa Belminom Kozlićem, indie dizajnerom igara i nivoa.

– Radio sam na različitim projektima, ali sam odlučio da slijedim sopstveni put i uronim u stvaranje sopstvenog svijeta. Srećom, priključilo mi se nekoliko mojih prijatelja, uključujući Tarika Husremovića, Belmina Alagića i Semira Buru. Oni nisu iskusni u razvoju igrica, ali mi pomažu u dizajniranju igrice i stvaranju priče za igru, rekao je Belmin Kozlić, dizajner sa više od pet godina iskustva, za “80 level”, portal o gamerskoj industriji i najnovijim trendovima.

Na ovom projektu rade i developeri iz SAD-a, Portugala, Velike Britanije i Austrije. Oni su zaduženi za modeliranje, animaciju i concept art.

Fantasiam će izaći početkom 2016. godine kao alpha ili beta, ali će se moći igrati, a cilj developera je da do kraja sljedeće godine izbace cijelu igricu za PC

SLAVENSKA MITOLOGIJA

Svijet Fantasiama se zasniva na slavenskoj mitologiji, temi koja nije često korištena u igricama. Kozlić kaže da im mitologija dosta pomaže, jer tako mogu razgovarati o različitim aspektima priče i ponekad je mijenjati kako bi se prilagodila igri i dizajnu, stvarajući sopstvenu mitologiju.

Gameplay Fantasiama se zasniva na istraživanju prelijepog, nestvarnog svijeta podijeljenog u regije.

– Neće biti ruke koja će vas voditi, igrači će biti prepušteni sami sebi. Veliki dio gameplaya čine puzzle igre, a uključili smo i combat sistem. Igrači će moći birati između različitih načina prolaska kroz igru: rješavanjem puzzle igara ili ubijanjem svega što im se nađe na putu, rekao je Belmin Kozlić za “80 level”.

Kao najveće probleme sa kojima se suočavaju u stvaranju ove igre, Kozlić kaže bi svaki drugi nezavisni developer naveo vrijeme kao jedan od glavnih problema.

– Svi mi idemo na fakultete i imamo posao, što znači da se ponekad tokom produkcije igre ne možemo potpuno fokusirati na samu igru i cijeli projekat trpi, rekao je Kozlić i dodao da je još jedan od problema sa kojima se suočavaju – novac.

– Tražim način da finansiram ovaj projekat preko izdavača, investitora ili možda Kikstartera kako bismo se mogli stopostotno skoncentrisati na igru.

Fantasiam će izaći početkom 2016. godine kao alpha ili beta, ali će se moći igrati, a cilj developera je da do kraja sljedeće godine izbace cijelu igricu za PC.

– Ako bude interesa, rado ćemo razmišljati o konzolama sljedeće generacije, ali smo još uvijek daleko od toga, rekao je Kozlić.

Nestvarni svijet Fantasiama možete pogledati u traileru za ovu igricu:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno