Info

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana
Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana- U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne ili krajem dana lokalni pljuskovi očekuju se ponegdje u Krajini i Posavini. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Dnevne temperature kretat će se od 25 do 32 stepena.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačost. Povremeni lokalni pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu, su mogući u centralnim, sjeveroistočnim, sjevernim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Jutarnje temperature iznosit će od 13 do 19, a dnevne od 23 do 29 stepeni.

U utorak će biti sunčano. Poslijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne postoje uslovi za pojavu slabih i kratkotrajnih pljuskova. Jutarnje temperature iznosit će od 12 do 18, a dnevne od 23 do 29 stepeni.

U srijedu će biti sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Tokom poslijepodneva i u večernjim satim u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od kretat će se 10 do 17, a dnevne od 22 do 28 stepeni.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u jutarnjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature iznosit će od 10 do 16, a dnevne od 17 do 23, na jugu od 21 do 26 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno