Info

EU za projekte oporavka od poplava

EU izdvaja 51 milion eura za projekte oporavka od poplava
EU izdvaja 51 milion eura za projekte oporavka od poplava
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

EU za projekte oporavka od poplava- Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o finansiranju Programa posebnih mjera oporavka nakon poplava i upravljanje rizikom od poplava – dio koji se odnosi na Bosnu i Hercegovinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Riječ je o Sporazumu vrijednom 51 milion eura, od čega će se u BiH implementirati pet projekata u vrijednosti od 41 milion eura, a jedan projekt bit će proveden u okviru višedržavnog programa „Regionalna obnova i unapređenje infrastrukture za zaštitu od poplava u slivu rijeke Save“ u iznosu od 10 miliona eura. Od Bosne i Hercegovine kao korisnika programa ne očekuje se finansijski doprinos.

Pojedinačni ugovori kojima se provodi ovaj sporazum bit će zaključeni najkasnije tri godine i moraju se izvršiti nakasnije do šest godina od dana zaključivanja Sporazuma o finansiranju Programa posebnih mjera oporavka nakon poplava i upravljanje rizikom od poplava.

Ministarstvo finansija i trezora dostavit će Prijedlog sporazumu Predsjedništvu BiH s Osnovama za njegovo zaključivanje, a za bh. potpisnika predložen je direktor Direkcije za evropske integracije BiH.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno