Zenica

Elektro reciklaža za zeleniju budućnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elektro reciklaža za zeleniju budućnost: ”Uspješno realizirana akcija prikupljanja EE otpada – nagrade za škole učesnice”

U okviru projekta “Elektro reciklaža za zeleniju budućnost” koji realizira Udruženje “E grupa” Zenica uz podršku Ministarstva za prostorno uređenje, komunikacije promet i zašitu okoline ZDK, kao jedna od projektnih aktivnosti, tokom mjeseca aprila realizirana je akcija prikupljanja električnog i elektroničkog otpada.

IMG_4295Palete za prikupljanje EE otpada, postavljene u svaku od škola učesnica, početkom aprila, zajedno se prikupljenim otpadom preuzete su početkom mjeseca maja te je otpad odvezen na vaganje. Vaganje prikupljenih količina pokazalo je da je akcija prikupljanja EE otpada bila uspješna, te su škole pokazale interes da uzmu i aktivnije učešće u cjelokupnom procesu tretiranja EE otpada.

Akcija prikupljanja EE otpada realizirala se u četiri osnovne škole, i to u: OŠ “Hamza Humo” Babino, OŠ “Enver Čolaković” Janjići, OŠ “Hasan Kikić” Tetovo, OŠ “Ahmed Muradbegović” Stranjani, te jednoj srednjoj školi – Srednjoj mješovitoj školi “Mladost”.

Po okončanju akcije prikupljanja, preuzimanja i vaganja otpada a zahvaljujući partnerima projekta, društvu ZEOS iz Sarajeva i zeničkoj firmi ALMY d.o.o., školama učesnicama projektnih aktivnosti uručene su nagrade za angažman kako na ovoj tako i na prethodnim aktivnostima projekta “Elektro reciklaža za zeleniju budućnost”, te je ceremonija dodjele nagrada upriličena zasebno u svakoj od škola.

Ceremoniji dodjele nagrade prisustvovali su predstavnici E grupe – projektno osoblje, te predstavnici ZEOS-a i ALMY-a, kao i direktori osnovnih škola učesnica, nastavnici i učenici.

Akcija prikupljanja EE otpada, sa pratećim aktivnostima, ujedno je i završna faza projekta “Elektro reciklaža za zeleniju budućnost”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno