Nogomet

Eldin Vrače najozbiljniji kandidat za predsjednika Čelika

Eldin Vrače najozbiljniji kandidat za predsjednika Čelika
Eldin Vrače najozbiljniji kandidat za predsjednika Čelika
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eldin Vrače najozbiljniji kandidat za predsjednika Čelika – Nogometni klub Čelik proživljava najteže trenutke u svojoj historiji, ali bi u narednom periodu navijači crno-crvenih konačno mogli imati razloga za optimizam.

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak vezan oko situacije u i oko kluba s Bilinog polja. Na prijedlog gradonačelnika Fuada Kasumovića, najozbiljniji kandidat za predsjednika Čelika, jeste Eldin Vrače, uspješni biznismen iz Zenice, koji je nedavno osnovao i novu političku partiju s kojom je na izborima napravio sjajan rezultat.

Sam Vrače je bio i kandidat za gradonačelnika, ali je utrku za prvog čovjeka Zenice upravo izgubio od Kasumovića, s kojim ima veoma dobre odnose.

Kontaktirali smo Eldina Vračea, koji je aktivan u sportu kroz angažman u RK “Čelik-Junior”, te OKK Čelik iz Zenice.

“Istina je da je danas bio sastanak i da je gospodin Kasumović mene predložio da budem predsjednik kluba. Meni lično je to velika satisfakcija i priznanje, ali u ovom trenutku najbitnije je pitanje Čelika, a ne vlastiti ego ili politiziranje od određenih stranaka.Iskreno da vam kažem zbog stanja u našem gradu, glede tog kluba i politike, ja bi rado bio član Upravnog odbora, a ne predsjednik. Konačna odluka bi trebala da bude do petka, a Čelik će sigurno imati podršku Grada, bez obzira ko bude predsjednik i ko bude u Upravnom odboru. Ovom prilikom pozivam navijače da se na proljeće vrate na tribine i da svi zajedno spasimo Čelik, koji je simbol grada i sinonim za sve građane Zenice” kazao je za SportSport.ba Eldin Vrače.

Nakon više od dvije godine Čelik bi u narednim danima mogao konačno dobiti novog mandatara i novo rukovodstvo kluba s kojim će pokušati da se spasi ispadanja iz Premijer lige, te daljeg ambisa u kojem je klub već godinama.

D.Kurbegović/Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno