Zenica

Eko Tvrtkovac: izgrađen i četvrti šadrvan na lokaciji Postojan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eko Tvrtkovac: izgrađen i četvrti šadrvan na lokaciji Postojan – Ekološko udruženje “Eko Tvrtkovac”, iz sela Puhovac, se proteklih dana  bavilo izgradnjom svog četvrtog šadrvana (hladnjaka) u srcu crnogorične smrčeve šume i polako prepoznatog eko parka na lokaciji Postojan. Fotografije najbolje govore o kakvom se objektu radi.

Ovo je u zadnja dva mjeseca treći objekat  (dvije javne česme) koji smo izgradili i “predali” ljudima (zajednici???)  na korištenje. Valjda ih neće snaći sudbina sličnih šadrvana na Smetovima.
Svi naši objekti su locirani u prelijepim prirodnim ambijentima sa jednostavnim ciljem da uljepšamo našu okolinu i privučemo ljude iz našeg grada u prirodu, gdje mogu u ovoj “vazdušnoj banji” na nadmorskoj visini od 900 m provoditi svoje slobodno vrijeme, a i da razbijamo predrasude o “Babinjcima” da ništa ne rade ako nemaju trenutnog interesa.
Ovaj šadrvan, kao i ostale naše objekte mogu koristiti svi dobronamjerni ljudi, bez obzira na uzrast, pol i političko opredjeljenje, što dokazujemo svakodnevnim našim djelovanjem. Jedini uslov koji svima postavljamo je da okolinu šadrvana ostave u stanju u kojem su je zatekli, a napravljeno smeće da pokupe i ponesu sa sobom dok se ne riješi odvoz istog sa ove lokacije.
Izgradnju ovog šadrvana su finansijski pomogli kantonalno Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, te Eldin Vrače, kandidat za gradonačelnika grada Zenice, a JP ŠPD ZDK tj. radnici Šumarije Zenica nam konstantno pružaju podršku u osmišljavanju i realizaciji našeg eko parka, kao i firma Kroki iz Zenice koja nam takođe olakšava rad i pravi besplatno šablone da sve ljepše izgleda.
Peti šadrvan je u pripremi, bira se lokacija za postavljanje i nakon izgradnje ćemo obavjestiti čitateljstvo cjenjenog portala Zenicablog.
Spahić Jakub / eko Tvrtkovac


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno