Biznis

Edukacija za otkupljivače i prerađivače

Sastanak o poljoprivredi
Sastanak o poljoprivredi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Edukacija za otkupljivače i prerađivače- Odsjek za veterinarstvo Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona angažovalo je Katedru za higijenu i tehnologiju namirnica Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, čiji su predavači mr.sc. Kenan Čaklovica i mr.sc. Enida Članjak, implementirali projekat „Program edukacije za subjekte koji posluju sa hranom“ (otkupljivači i prerađivači mlijeka i prerađivači mesa sa područja Zeničko-dobojskog kantona).

Edukacija za otkupljivače i prerađivače mlijeka je održana 16. i 17.11.2015. godine a Edukacija za prerađivače mesa je održana 19. i 20.11.2015 godine, u zgradi Vlade Kantona. Na ovaj način želimo doprinijeti podizanju svijesti o značaju sigurnosti hrane i implementiranju sistema samokontrole u svrhu zaštite zdravlja ljudi, smanjenju ekoloških šteta državi i pojedincu, te održavanju povjerenja u fer međunarodnu trgovinu hranom. Obuku je prošlo ukupno 60 učesnika koji posluju sa hranom životinjskog porijekla. Za obavljenu obuku bit će dodijeljeni certifikati.
Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno