Rukomet

Dvomeč za istoriju: Čelik dočekuje Prištinu

RK Čelik dočekuje Prištinu u Areni - PRESS (1)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvomeč za istoriju: Čelik dočekuje Prištinu u Areni – U zeničkoj gradskoj Areni rukometaši Čelika ugostiti će ekipu HK Priština, predstavnika Kosova, u dvomeču Čelendžer kupa u subotu 28.11. od 17:00 i u nedjelju 29.11. od 15:00. Obje utakmice suditi će sudije iz Rige (Latvija) – Edmunds Bogdanovs i Ivars Cernavskis, a delegat utakmica je Kenan Gokmen iz Ankare (Turska).

Više o samoj organizaciji utakmice rekao je predsjednik kluba Pane Škrbić:

“Očekuju nas prve zvanične utakmice u okviru europskih kupova u 65 godina postojanja našeg kluba. Cilj nam je organizovati i realizovati ih na najbolji mogući način. Gosti iz Prištine očekujemo u Zenici u petak poslijepodne, biti će smješteni u hotelu Dom penzionera, a sudije i delegat u hotelu Zenica”.

Zamjenik predsjednika Esad Mehanović, zadužen je za kompletnu organizaciju. Za ovu utakmicu su nabavljeni novi dresovi, crno-crveni u kojima će igrači Čelika nastupiti.

RK Čelik dočekuje Prištinu u Areni - PRESS (2)“Poslat ćemo poziv svim klubovima iz okruženja da budu naši gosti u ovim utakmicama. Moramo obezbjediti da na ovim utakmicama bude najmanje po 2000 posjetilaca, vjerujemo da to možemo postići. Osigurali smo novu reklamu na dresu. Nova banka uz Banja Luke će nam uplatiti 6000KM u toku dana. To je jedna vrsta šamara zeničkim privrednicima koji nisu imali sluha na naše molbe oko sponzorisanja. Također molimo sve medije, posebno dnevne redakcije da svakodnevno tekstovima podižu prašinu oko ovih utakmica. Između totalnog debakla kluba iniciranog nedostatkom novca i podrške Grada, odabrali smo borbu i molimo vas medije da nas u toj borbi podržite”, rekao je Mehanović.

Prvotimac kluba, Semir Memić, smatra da je Priština nepoznanica.

“Što se tiče ekipe Prištine nisam uspio pronaći niti jednu njihovu utakmicu na internetu tako da nam ostaju nepoznanica. Mi ćemo dati svoj maksimum, izginuti ćemo na terenu kako bismo izborili prolazak u sljedeći krug i tako obradovali sve Zeničane. Smatram da smo jača ekipa od njih. Možda nam nedostaje malo više treninga, svi znate da situacija u našem klubu nije sjajna.”

Mladi Derviš Birdahić, predstavljen je kao jedan od najperspektivnijih rukometaša u BiH. Novinarima je rekao:

“Mislim da možemo pobijediti bilo koga ako pružimo svoj maksimum. Gosti su nam velika nepoznanica, ali ipak mislim da možemo izboriti prolazak u sljedeći krug takmičenja.” (SC Sport)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno