Ostali sportovi

Dvije pobjede odbojkašica Čelik-R i dva poraza odbojkašica Željezara Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije pobjede odbojkašica Čelik-R i dva poraza odbojkašica Željezara Zenica – Počela su i odbojkaška takmičenja. Odigrana su već dva kola u Prvoj ženskoj Federalnoj ligi, grupa A3 u kojoj nastupaju i dvije zeničke ekipe, OK Čelik-R i Željezara Zenica. Pored ove dvije ekipe u ovoj ligi igraju još ŽOK Zavidovići, ŽOK Tešanj, ŽOK Napredak Odžak, OK Gradina Herceg Srebrenik, ŠO Žepče i ŽOK Orašje.

U prva dva kola odbojkašice Čelik-R zabilježile su dvije pobjede od po 3:0 u Zenici, dok je mlada ekipa Željezare doživjela dva gostujuća poraza, u Odžaku 0:3 i u Orašju 1:3.

Rezultati po setovima za OK Čelik-R:

OK ‘ČELIK-R’ – ZENICA-ŽOK ‘ORAŠJE’  ORAŠJE 3:0 (25:18,25:11,25:14,0:0,0:0) 75:43;

OK ‘ČELIK-R’ – ZENICA-ŽOK ‘ZAVIDOVIĆI’  ZAVIDOVIĆI 3:0 (25:16,25:16,25:8,0:0,0:0) 75:40;

U narednom 3.kolu (05./06.11.2016.) odbojkašice Čelik-R gostuju u Tešnju, dok su odbojkašice Željezare Zenica domaćini ekipi Gradina Herceg iz Srebrenika.

Usput da spomenemo da zenička odbojka stagnira već duži niz godina. Prošle godine prestala je sa radom muška ekipa, dok su u takmičarskom pogonu ostala dva ženska  kluba, napred spomenuta.

Ambicije OK Čelik-R su plasman u viši rang takmičenja, dok u OK Željezara Zenica planiraju proširenje na omladinske selekcije i formiranje kantonalne lige za mlađe kategorije, što bi puno značilo za omasovljenje i kvalitet odbojke. Veliki troškovi takmičenja u ligi koja broji  osam klubova sa prostora cijele Federacije jedan su od glavnih problema za oba zenička kluba.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno