Politika

Dok se stranke svađaju u Gradskom vijeću, Gradom vlada mafija

Video: SNAGA CENTRA
SNAGA CENTRA
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dok se stranke svađaju u Gradskom vijeću, Gradom vlada mafija – Sjednice Gradskog vijeća Zenica, već treći put zaredom, postaju mjesto gdje se prikupljaju poeni umjesto iznalaze rješenja, gdje se izlazi za govornicu ponajviše zbog direktnog TV prijenosa i interesa medija.

Snaga Centra je politička snaga koja nije, za razliku od većine stranaka prisutnih u Gradskom vijeću, postojala i radila u vrijeme kad je ovaj Grad zaduživan, kad su donesene pogrešne ili nisu donesene nikakve odluke.

Zato danas živimo u gradu prepunom pasa lutalica, u gradu koji je prečesto bez struje, u Gradu u kojem je grijanje stanova misaona imenica.

Vijećnici Snage Centra u aktuelnom sazivu ipak to ne koriste za prikupljanje poena, nego pozivaju na razum, pozivaju da se razgovara o budućnosti, da se ne prizivaju duhovi prošlosti.

Građani Zenice trebaju znati da se smrzavaju u stanovima, jer im je prethodna administracija, obećavala nemoguće sa plinskom elektranom KTG, jer je ćutala na apele iz ArcelorMittala Zenica da se kotlovi raspadaju. Zna se ko je prijetio sa govornice Vijeća u prethodnim sazivima svima koji drukčije misle.

Ipak, nije kriva samo prethodna vlast. Opozicija koja je uglavnom bila “za” da se ne bi zamjerila vlastima, samo je povremeno poluglasno predlagala drukčija rješenja. uostalom, i ta opozicija u jednom periodu bila je pozicija, pa joj nije bilo na kraj pameti da Zenici dovede toplu vodu iz TE Kakanj.

Zato, ima puno više krivih, puno više odgovornih, nego što to većina želi prikazati. Međutim, da se sutra imena svih odgovornih “okače” na ulaz u Gradsku upravu, Zeničanima neće biti toplije, nećemo imati manje zagađenja, manje pasa lutalica na ulicama.

Potrebna su nam rješenja, ali ne sutra, nego danas. Potrebno je da se mobilišu svi kadrovi, sva znanja i kapaciteti, da se utvrdi šta je najbolje i najbrže rješenje za građane.

Moramo ukazati na nepobitnu činjenicu – Zenica je Grad koji je toliko zadužen da ne može garantovati ni “sitnije” kredite od nekoliko miliona KM. I dok su nas zaduživali, nisu rješavali prioritete ovog Grada.

Zato, Zenica i Zeničani više nemaju vremena ni strpljenja za igre, igrice, političke polemike pozicija i opozicija u raznim sazivima, nego treba mobilisati sve da dobijemo što prije rješenje, kako za grijanje, tako i za ostale probleme ovog grada.

To ne možemo dok u ovom gradu vlada političko-mafijaška hobotnica koja tjera domaće i strane investitore, dok se u ovaj Grad ne slije dovoljno novca investitora koji će pokrenuti budžet zamrznut više od hladnih domova Zeničana.

Zato vijećnici u Gradskom vijeću i politička snaga Snaga Centra zahtjevaju od Gradonačelnika, svih službi Grada, vijećnika i stranaka da energiju koju su do sada trošili na međusobna prepucavanja iskoriste za napredak ovog grada. Ako sa isto žara budu radili za boljitak građana, sigurni smo da tek onda Zenici dolaze bolji dani.

Press Snaga Centra



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno