Zenica

Djevojčica nestala nakon izlaska iz škole, ipak se ispostavilo da je uzbuna bila “lažna”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Djevojčica nestala nakon izlaska iz škole, ipak se ispostavilo da je uzbuna bila “lažna” – Osmogodišnjoj djevojčici L.K. iz Zenice izgubio se svaki trag oko 15 sati, ispred škole koju pohađa, u centru Zenice.

Kako saznaje Zenicablog, djevojčica je posljednji put viđena ispred škole “Edhem Mulabdić”, nakon okončanja nastave, a slučaj je prijavljen nekoliko minuta nakon što su roditelji saznali da je djevojčica izašla iz škole, ali se nije uputila ka kući.

Policija je odmah na terenu dobila nalog da posebno obrati pažnju ukoliko bilo šta primjeti. U trenutku nestanka ova plavokosa djevojčica je imala na sebi žutu jaknu i to je bio sav opis kojim se u tom trenutku raspolagalo.

Srećom, iz MUP-a ZDK smo oko 17.40 dobili službenu informaciju od portparola Aldine Ahmić da je slučaj nestanka uspješno riješen, odnosno da se radilo o – nesporazumu. Naime, djevojčica je “završila” u društvu komšinice uznemirenih roditelja, koji su za sve saznali prekasno, kad su već obavjestili policiju i sami se “digli u potragu”.

U svemu ovome, otežavajuća okolnost je bila što je danas u Zenici utakmica reprezentacije, te u gradu boravi nekoliko hiljada ljudi “više”, pa su sve policijske snage posebno usmjerene na osiguranje javnog reda i mira na i oko stadiona Bilino polje.

Ipak, ova priča je vrlo brzo završena na sretan način, a u policiji kažu da su mnogo sretniji da su potrošili nekoliko sati na “rješavanje nesporazuma”, nego da se zaista radilo o nestanku.

Na kraju, u ime redakcije Zenicabloga još jednom želimo pojasniti “nevjernim” posjetiocima, koji su tražili objavljivanje imena i fotografije djevojčice, da nas propisi ove države jasno obavezuju da se ime, prezime, te lik maloljetne žrtve NE SMIJU objavljivati, osim uz izričito pismeno odobrenje porodice, odnosno javnu objavu od strane MUP-a. NE MOŽETE očekivati da sat, dva nakon prijavljenog nestanka, postoji takvo odobrenje, jer se uvijek može raditi, kao u ovom slučaju, o nesporazumu. Zato policija ZVANIČNO objavljuje nestanak tek 24 sata nakon prijave, ali smo u ovom slučaju, upravo zbog situacije sa povećanim prilivom posjetilaca u gradu, objavili informaciju o nestanku prije nego je on zvanično zadokumentovan, odnosno dok je bio u fazi interne policijske potrage. Također, svi komentari na našoj Facebook stranici, koji ne doprinos temi ili se tiču stvari koje nemaju veze sa zadanom tematikom, brišu se. Zenicablog je web news portal, a FB stranica je samo dio društvene mreže putem koje smo bliži svojim posjetiocima. Zato ne smatrajte obaveznim da na FB dopuštamo svađe, prepirke, pogotovo uvrede prema bilo kome, zbog čega ćemo i ubuduće ONEMOGUĆAVATI takvim osoba mogućnost komentiranja. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno