Nogomet

Djeca iz BiH na fudbalskom turniru u Varšavi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Djeca iz BiH na fudbalskom turniru u Varšavi – Djeca iz BiH učestvovala na fudbalskom turniru za djecu iz hraniteljskih porodica održanom u Varšavi – Po četvrti put je održano svjetsko takmičenje u fudbalu za mališane iz hraniteljskih porodica, a na stadionu u Varšavi prisustne su iznenadili i igrači klubova Bajer Leverkuzen, Juventus i Legija Varšava

Varšava, 28.07.2016. godine – Stadion fudbalskog kluba Legija Varšava ugostio je proteklog vikenda 27 timova i 300 djece iz 26 zemalja četiri kontinenta. Timovi sastavljeni od iskusnih igrača i djece iz hraniteljskih domova predstavljali su Bosnu i Hercegovinu, Belorusiju, Hrvatsku, Estoniju, Finsku, Francusku, Kolumbiju, Njemačku, Mađarsku, Irsku, Japan, Jordan, Litvaniju, Makedoniju, Holandiju, Palestinu, Poljsku, Rusiju, Srbiju, Slovačku, Sloveniju, Španiju, Tajland, Tunis, Ukrajinu i Vijetnam.

Ideju o fudbalskom šampionatu za djecu iz hraniteljskih porodica najviše su promovisali igrači fudbalske reprezentacije Poljske Gregor Kričovijak, Arkadijuš Milik i Mihal Pazdan. Oni su zanimljivim video snimkom pokazali da smo „svi mi svjetski šampioni“, kao i da djeca iz hraniteljskih porodica, uprkos traumatičnoj prošlosti, mogu da prevaziđu teškoće i ispune svoje snove.

Kao i do sada, pokrovitelj turnira bio je fudbalski klub Legija Varšava, a ljubitelji fudbala uživali su u brojnim atrakcijama tokom turnira, uključujući i nastupe fudbalskih asova iz klubova Bajer Leverkuzen, Juventus, kao i drugih velikih poljskih klubova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno