Naše

Dan u Šalter sali Grada Zenice – 2.epizoda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dan u Šalter sali Grada Zenice – 2.epizoda – Evo me ponovo sa događajima iz šalter sale pošto U PROŠLOJ EPIZODI nisam ovjerio svoja dva dokumenta. E, vaj put sam poranio i došao pred šalter salu oko 7,15 sati. U redu pred šalter salom bilo je oko 40 stranaka. U 7,30 sati otvara se šalter sala i ja dobijam broj 36.

Kontao sam, valjda ću završiti za sat vremena. Prva stranka se zadržala na šalteru 2 oko 30 minuta. Šalter broj 1 ni ovaj put nije radio, bar do 11 sati, do kada sam ja bio u šalter sali. Službenik sa šaltera broj 3 na to radno mjesto je došao u 7,50 sati (ja ne znam razloge njegovog kasnijeg dolaska na šalter).

Brojevi su polako promicali, ali se stranka sa brojem 23 zadržala oko 40 minuta. Stranka sa brojem 25 zadržala se tačno 50 minuta. U međuvremenu, mislim da su službenici sa ovih šaltera išli na pauzu, jedan pa drugi ili za nekim drugim svojim obavezama. Elem, moj broj 36 je pokazan na monitoru oko 11 sati i ja sam, konačno, ovjerio svoja dva dokumenta.

Zapažam da je ovaj put puno gore stanje od prošli put, kad je oko 11,30 obrađivan broj 115. Da se razumijemo, meni se nije nikud žurilo, niti sam bio vezan nekim rokom za predaju ovih dokumenata, ali sam saosjećao sa ljudima koji imaju malo vremena za ove stvari i da na ovakav način gube svoje dragocjeno vrijeme.

Dakle, potrebno je nešto poduzeti da se ove stvari dovedu u red i da se potpuno odvoje stranke koje imaju za ovjeru jedan do npr. 10-ak dokumenata (npr. brzi šalter), od stranki sa gomilom listova-dokumenata za ovjeru. Takve kase imamo po samoposlugama, a da nemamo u javnim službama gdje jedna osoba treba uslugu dvije, a druga 50 minuta???

Ponavljam, jedan od mogućih prijedloga je bio: „Stranke koje imaju više dokumenata – listova za ovjeru potrebno je odvojiti na poseban šalter i naručivati po satnici uz predočenje količine materijala za ovjeru. Bez ovoga nema reda i napretka u šalter sali Grada Zenice“.

NAGLAŠAVAM, obzirom da su komentari pojedinih mladih ljudi bili kako nemam razumjevanja za one koji se bore da se prijave na konkurse za posao, obrazovanje i sl. – naravno da imam razumjevanja, o tome i govorim, jer bi promjena sistema bila korisna i njima.

Molim administraciju Grada da razmotri ovaj prijedlog.

NAPOMENA: znam da postoji Sistem aktivnog čekanja, čak i ONLINE aplikacija za praćenje koji broj je trenutno na šalteru. Međutim, postoje Zeničani koji nemaju 24-satni internet na “pametnim telefonima”, a Boga mi, ni “pametne telefone”, a i koja korist ako se pojedine stranke toliko zadržavaju na šalteru.

Narod gunđa, a ništa se danima ne rješava. Ako je potrebno provesti pola dana u zagušljivom redu, da bi ovjerili JEDAN ili dva papira, onda je to strašno! Nadam se da će administracija Grada nešto poduzeti.

Zeničanin



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno