Rukomet

Dan ,,D” za zenički rukomet

RK Čelik
RK Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dan ,,D” za zenički rukomet- Utakmica godine – derbi kola sa RK Vogošćom. U ekipi Čelika pet igrača van stroja!

Subota, 6. februar u 15,25 sati, je dan ,,D” za zenički rukomet: u Gradsku arenu Zenica dolazi stari Čelikov znanac i drugoplasirana ekipa Premijer lige BiH – ekipa RK Vogošće, pa Čelik je na velikom ispitu: da se bori za priključak tima ka vrhu prvenstvene tabele, ili da oslabi svoje šanse na tom putu ka vrhu.

Zato su u Čeliku ovu utakmicu nazvali DERBIJEM GODINE!

,,Trenirali smo žestoko dva puta dnevno, ali nas brinu povrede i bolest naših igrača, koji ili uopšte nisu, ili nisu trenirali punim intezitetom: iskusni pivot Aldin Begagić „vuče“ povredu noge od prošle utakmice sa Igmanom iz Ilidže. Isto to je zadesilo i novog desnog beka Čelika, Stefana Bugarčića, a nogu je na treningu uganuo i Adnan Begagić. Krilo Milan Duvnjak i srednji bek Mirza Dervenčić još uvijek bore sa gripom i povišenom temperaturom – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović. – Zato ćemo sastav ekipe odrediti pred samu utakmicu, a nadam se da će četvorica koliko–toliko prezdraviti i većina njih istrčati na teren protiv moćne RK Vogošće. Jedino je doktor ekipe Adnanu Begagiću rekao da ne dolazi u obzir njegov nastup, a pod velikim upitnikom je i nastup Bugarčića. Ako se desi da niko od bolesnih ne bude mogao igrati – igraće oni koji su zdravi. Inače, i pored svih nedaća, u našoj ekipi je odlično raspoloženje. Nismo se prepali RK Vogošće, koja je u posljednje vrijeme dovela desetak novih sjajnih igrača, pa nisu ni oni vanzemaljci, već samo rukometaši! Mi svakako idemo na pobjedu!”– ističe Rizvanović.

I predsjednik Čelika Pane Škrbić naglašava dobre odnose sa RK Vogošćom:

,,Prijateljstvo sa RK Vogošćom dugo traje. Ne treba zaboraviti da je reprezentativno krilo Bečić ponikao u Čeliku, a golman Adnan Šabanović je uspješno branio boje Čelika i ljubimac je zeničke publike. Svi oni su dobro došli u Gradsku arenu na sportsko i fer nadmetanje” – izjavio je Škrbić

Uprava i igrači RK Čelika još jednom upućuju poziv ljubiteljima sporta i rukometa u Zenici da u subotu u 15.25 sati u Gradskoj areni uživaju u super rukometnoj predstavi dvije odlične ekipe, RK Čelika i RK Vogošće.
Ove dvije ekipe su predstavljale Bosnu i Hercegovinu u evropskom EHF Challenge Cupu: RK Vogošća je nakon dva kola ispala iz daljeg takmičenja, a RK Čelik se (jedini sa prostora bivše Jugoslavije) kvalifikovao u osminu finala Kupa i već 20. februara u novoj utakmici će snage odmjeriti sa švajcarskim Valker Thunom u Thunu.

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno