Kultura

Cvjetković osmislio maskotu FFDO 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cvjetković osmislio maskotu FFDO 2015. – Iako boravi u dalekom Dubaiju, Zeničanin Cvjetković je odlučio podržati naš trud i osmislio kompletan branding počastivši nas svojim novim uratkom, te mu se na ovaj način u ime cijelog osoblja festivala i Multiplexa Ekran Zenica zahvaljujemo.

Zdravko Cvjetković je 2004. godine na Nastavničkom odsjeku Likovne akademije u Sarajevu diplomirao slikarstvo, a inače svoje vrijeme
upotpunjava radom na animiranim filmovima, ilustracijama, karikaturama i stripu.

Zdravko CvjetkovićPodsjećanja radi … Ekran, Udruženje tehničke kulture ZDK i Udruženje mladih umjetnika Sarajevo uz podršku Grada Zenica od 04. do 06. decembra u Multiplexu Ekran Zenica organizuju XVII FESTIVAL FILMA DJECE I OMLADINE ZENICA i 7. SARAJEVO YOUTH FILM FESTIVAL – ZENICA

Festival filma djece i omladine je najstarija manifestacija ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini koja svake godine potiče mlade autore, prvenstveno učenike osnovnih škola i i članove sekcija tehničke kulture na kreativnost i izražavanje putem filma kao medija i umjetnosti.

Promjenom kursa , te uključivanjem i retro programa Sarajevo Youth Film Festivala koji targetuje mlade ljude, u svom 17. izdanju okreće se višednevnom konceptu, za koji u narednim godinama očekujemo da preraste u međunarodni okvir.

Posebno raduje činjenica da smo na ovaj način po prvi put otvorili novi vid saradnje između javnog, nevladinog i privatnog sektora  (
Multiplex Ekran – Udruženje tehničke kulture ZDK, Udruženje mladih umjetnika Sarajevo i Grad Zenica).

Posebno zadovoljstvo i čast nam je što ćemo prvi dan festivala ugostiti režisera Stevana Filipovića i glavne protagoniste filma „PORED MENE, a drugi dan festivala dio produkcijske ekipe i FM Jam tima će zeničkoj publici i gostima predstaviti film „SOUL TRAIN“.

Informacije i rezervacije mjesta na sadržaje na broj 062 993 003.

Dobro nam došli.

EKRAN PR TEAM

12299868_10153759431834483_1101790545_o



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno