Ostali sportovi

Članica SRK Bosna Zenica i reprezentativka BiH Irma Karišik 6. u svijetu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članica SRK Bosna Zenica i reprezentativka BiH Irma Karišik 6. u svijetu – Članica SRK Bosna Zenica i reprezentativka BiH Irma Karišik 6. u svijetu – Reprezentativka BiH, ujedno i trenerica BiH reprezentacije u prirodnom sankanju osvojila je zapanjujući rezultat i osvojila 6. mjesto na Svjetskom kupu u Rusiji (Moskva).

Također  BiH predstavnik u muškoj konkurenciji Veselin Iliev je završio takmičenje kao 13.

Pored loših uslova i skoro nikakve podrške od strane odgovornih institucija ove države Irma Karišik je još jednom dokazala da je  snagom volje i upornošću  moguće zastavu naše države predstaviti u najboljem mogućem svjetlu.

Inače Irma je Magistar sporta i tjelesnog odgoja, što znaći da je pored izuzetne fizičke spreme potkovana i velikim teoretskim znanjem o sportu.

Sankasi na prirodnim stazama koje Irma trenira u Sarajevu ovih dana su predstavljali BiH u  Moskvi na trećem Svjetskom kupu u prirodnom sankanju.

Slijedeće takmičenje na kojem će nas Irma i Veselin predstavljati je u Sloveniji tj.  Četvrti svjetski kup, a zatim u Italiji pa u Rumuniji i Austriji.

Pored seniora naša reprezentacija ima dva predstavnika u juniorskoj konkurenciji, Zerina Mustić i Berina Mustic, koje su učestvovale na dva juniorska takmičenja.

Irma je ostvarila izuzetan rezultat za sebe i za drzavu BiH.

Predamnom su još veći izazovi, a ja sam tu da ostvarim još bolje rezultate i vratim se u svoju državu kao pobjednik, kazala nam je Irma sa Svjetskog Kupa iz daleke Moskve.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno