Nogomet

Čelik se priprema za gostovanje u Bijeljini

bilino polje 1
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik se priprema za Radnik, gradske vlasti prepoznale strukturu i veličinu problema – Nogometaši Čelika se na svom Bilinom polju pripremaju pred gostovanje kod Radnika u Bijeljini. Utakmica drugog kola BH Telecom Premijer lige je na rasporedu u nedjelju, 31. jula sa početkom od 17:30, direktan prijenos će biti na platformi MojaTV.
Šef stručnog štaba Zeničana u ovom susretu neće moći računati na lakše povrijeđene Feana Salčinovića i Armina Duvnjaka. Vjerovatni sastav crno-crvenih: Bukvić, G. Popović, Marković, Jusić, Hrkać, Šivšić, Hećo, M. Popović, Pezer, Haurdić, Brković.

Poznato je da Robijaši zajedno sa Neformalnom grupom građana „Za Čelik“ već dvije godine zahtijevaju izmjenu klupskog statuta i potpis reprograma dugovanja. Sve to vrijeme traje i bojkot domaćih utakmica NK Čelik ali Robijaši prate svoj klub i pružaju podršku igračima na svim gostujućim utakmicama. NGG „Za Čelik“ objavio je u svom saopštenju za javnost da su nastavljeni pregovori sa rukovodstvom Grada Zenice oko ispunjenja njihovih uslova za povratak na Bilino polje. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Od početka ove priče i zajedničke borbe za Čelik trudimo se biti maksimalno dostupni i transparentni, te sve one koji su nam pružili podršku izvještavati o trenutnom stanju borbe za bolji i jači Čelik. U skladu s tim, ovim putem obavještavamo navijače i simpatizere kluba, te kompletnu zeničku javnost da su jučer konačno obnovljeni naši kontakti s upravom Grada Zenice i našim Čelikom.

Zajedno s predstavnicima navijačke grupe Robijaši 1988 Zenica smo dobili poziv u sjedište Grada gdje smo održali trosatni sastanak vezan za problematiku u kojoj se nalazi NK Čelik Zenica. Po ko zna koji put smo ponovili svoje stavove te naglasili da nećemo pristati na kompromise koji isključuju jedan ili oba naša zahtjeva: potpis reprograma uz podršku Grada Zenice i reorganizacija kluba kroz donošenje novog statuta po članskom modelu.

Raduje nas činjenica da su gradske vlasti prepoznale strukturu i veličinu problema u kojima se Čelik nalazi te se nadamo da ćemo konačno iznaći najbolje rješenje za naš klub. Ipak, s obzirom na dosadašnja neispunjena obećanja i opstrukcije, zadržavamo pravo na jedan zdrav i kritički odnos prema ovome uz jednu određenu dozu skepticizma i stav da ćemo svako kupovanje vremena i novo odugovlačenje javno upotrijebiti kao dodatni argument pred nadolazeće izbore na kojima će građani Zenice odlučivati o budućnosti grada pa, na našu veliku žalost, i budućnosti našeg kluba. Pristali smo učestvovati u planiranju načina za rješavanje klupskih problema kroz potpis reprograma s obzirom na moguće izmjene Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima FBiH te reorganizacije kluba kroz novi statut, te je u skladu s tim zakazan niz sastanaka između predstavnika Grada, Kluba, Robijaša i NGG “Za Čelik”.

Svima onima koji su i dalje uz nas, obećavamo da ćemo nastaviti raditi u interesu našeg kluba i njegovih navijača i to bez prikrivenih interesa ili zloupotrebe ukazanog povjerenja.

Novi sistem – novi statut! Jedan član – jedan glas!

scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno