Rukomet

Čelik i Radnički jedini među šesnaest

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik i Radnički jedini među šesnaest – U osmini finala Čelendž  kupa sa prostora bivše Jugoslavije jedino ,,Čelik” i ,,Radnički” iz Kragujevca

• RK ,,Čelik” eleminisao HK Prištinu, a Radnički bugarsku ,,Dobruđu”
• RK ,,Vogošća” u drugoj utakmici eleminisan od strane Sankt Petersburga
• U nastavku takmičenja ,,Čelik” priželjkuje Radničkog iz Kragujevca, a žrebanje za 4.rundu ovog takmičenja je 1. decembra (utorak) u Beču

Rukometaši ,,Čelika” su se nakon pobjede nad HK ,,Prištinom” u nedjelju u Gradskoj areni Zenica našli među šesnaest najboljih ekipa EHF Čelendž kupa, a pored RK ,,Radničkog” iz Kragujevca, koji je eliminisao bugarsku ,,Dobruđu”- RK Čelik je jedini predstavnik sa područja bivše Jugoslavije.

Naime, poznati trofejni klub Metaloplastiku iz Šapca eliminisala je ekipa belgijskog ,,Vizea”, RK ,,Vogošća” je u drugoj utakmici poražena i eleminisana od strane ruskog Sankt Petersburga, a makedonski predstavik ,,Tineks Polet” je eleminisan od belgijskog predstavnika ekipe ,,Sasja” iz Antverpena.

U osminu finala EHF Čelendž kupa još su se plasirali Benfika, Ankarasport, Dukla, Eš, Lutrakiju, Aismer, Filipos, Verias, Bergen, Vaker Tun, Kera i Uminjo.

U odigranoj sjajnoj utakmici u Zenici ,,Čelik” je, hendikepiran zbog bolesti i nenastupanja kapitena Davora Kadića, odigrao najbolju utakmicu ove godine i pobijedio odličnu, snažnu i borbenu ekipu HK ,,Prištine”, koja u svojim redovima ima čak sedam reprezentativaca Kosova. Inače, vodi je iskusni trener Taib Kabashi, koji je i selektor kosovske reprezentacije, koja se 9. januara u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sastaje sa našom reprezentacijom u tuzlanskom Mejdanu.

– Čestitam našim momcima! Pružili su odličnu partiju i srušili izvrsnu, borbenu i snažnu ekipu ,,Prištine”, koju krasi fantastična borbenost koja ide do fanatizma. Ni našim momcima nije nedostajala požrtvovanost, borbenost i maksimalno zalaganje, koje je rezultiralo eleminisanjem HK ,,Prištine” iz daljeg takmičenja. Ostali smo među 16 najboljih ekipa EHF Čelendž kupa. Našeg sljedećeg protivnika znaćemo već u utorak 1. decembra, kada će se u EHF kancelariji u Beču obaviti žrijebanje parova osmine finala kupa, a mi prije svega zbog blizine, a i manjih troškova priželjkujemo da u žrijebu dobijemo pored nas jedinu preostalu ekipu iz regiona bivše Jugoslvije, u ovoj fazi takmičenja – ekipu ,,Radničkog” iz Kragujevca. Hvala igračima, hvala navijačima, hvala svima koji su na bilo koji način doprinjeli ovom najvećem istorijskom iskoraku RK Čelika na međunarodnom planu u 65 godina postojanja – kaže Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno