Biznis

Budimo Šveđani, kupujmo domaće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Budimo Šveđani, kupujmo domaće – Švedska, zemlja mira i blagostanja, i jedna od vodećih svjetskih ekonomija, u poređenju sa Bosnom i Hercegovinom ima jednu sličnost – uspješne i vrijedne privrednike, kao i snažne domaće brendove. Zaključak je to okruglog stola „Budimo Šveđani, kupujmo domaće“, održanog sinoć u Sarajevu, na kojem su učestvovali novinar i urednik Goran Milić, pisac Muhamed Mahmutović i direktor korporativnih komunikacija AS GROUP Adis Hasaković.

Učesnici ove tribine su, kroz interaktivni pristup publici, razgovarali o švedskom uspjehu i šansama BiH. Švedska ima impresivne ekonomske i socijalne rezultate, zahvaljujući između ostalog razvijenoj svijesti potrošača o kupovini domaćih proizvoda.

„Domaćim snagama i pameću Bosanci i Hercegovci mogu živjeti mnogo bolje, a kupovinom domaćih proizvoda najbolje pomoći svoju domovinu. BiH ima potencijal, posebno u proizvodnji hrane, a među najboljim primjerima je AS GROUP sa brendovima Klas, Vispak, Sprind, Kent, Master i Oaza. Ova grupacija može proizvoditi velike količine kvalitetne i zdrave hrane, u jednom zaokruženom sistemu od njive preko prerađivačke industrije do brenda na policama. Taj sistem je velika šansa za razvoj cijele prehrambene industrije u BiH“, rekao je Adis Hasaković, direktor korporativnih komunikacija AS GROUP.

Goran Milić i Emina Džaferović, studentica iz BiH sa švedskom adresom stanovanja, rezimirali su na zanimljiv način sve razlike između mladih u BiH i Švedskoj.

„Mladi u Švedskoj imaju mjesečni džeparac od roditelja u iznosu od pet dolara, i nije im poniženje raditi ni kao konobar ni kao higijeničar ni kao dostavljač, a sve kako bi sebi osigurali dodatni džeparac. Roditelji im ne kupuju stanove i automobile, roditelji im ne obezbjeđuju radna mjesta, a ipak svi luksuzno žive“, ispričala je Emina Džaferović.

Press AS GROUP



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno