Nogomet

Bradarac i Topalović na čelu skupštine Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bradarac i Topalović na čelu skupštine Čelika – Konačno održana 9.sjednica Skupštine NK Čelik – Novi v.d. predsjednik Skupštine Damir Bradarac, a zamjenik Hasan Topalović.

U press salonu stadiona Bilino polje u Zenici danas je održana 9., hitna, sjednica Skupštine nogometnog kluba Čelik iz Zenice. Bilo je nekoliko pokušaja da se sjednica održi ranije, ali, uglavnom, zbog nedostatka kvoruma Skupština se nije mogla održati. Skupštini su danas prisustvovala 23 od 37 delegata, a za punopravno odlučivanje bilo je potrebno 22 delegata.

Razmatrana je neopoziva ostavka dosadašnjeg  v.d. predsjednika Skupštine i predsjednika odbora za hitnost, Nihada Pašalića, koji je ostavku podnio iz zdravstvenih razloga.

skupština NK Čelik 13042016 (3)Za novog v.d. predsjednika predložen je bivši nogometaš i trener Čelika, Damir Bradarac, koji je i izabran nakon što je dobio 21 glas. Za njegovog  zamjenika izabran je Hasan Topalović. Imenovani će ove funkcije obavljati do izbora novog saziva Skupštine, pošto je ovom sazivu mandat istekao prošle godine.

Prisutnim se obratio i v.d. direktor Čelika, Adnan Nuhagić, koji je, između ostalog, kazao da je stanje u NK Čelik alarmantno i da su svi digli ruke od Čelika, te da nova dugovanja klubu samo pristižu:

„Situacija je krajnje teška, novca nema i to je najveći problem. Nema sponzora, nema prihoda od zakupnina, tako da mi imamo vrlo malo prihoda. Najveću pomoć imamo od Grada i nešto malo od sponzora. Bojkot navijača također utiče na stanje u klubu, jer su nam rashodi od organizacije utakmice veći od prihoda od prodatih ulaznica. Takođe, dug prema VIK-u  je više od milion maraka, a isto toliko još smo dužni po osnovu zateznih kamata“, kazao je v.d. direktora Čelika, Adnan Nuhagić.

Iznesen je i podatak da se se radnoj zajednici duguje 17 plata ili oko 75.000 KM plus doprinosi.

Čelik po osnovu javnih prihoda trenutno duguje 4.936.000 KM, glavnica iznosi 2.363.000 KM, a ostalo otpada na kamate.

skupština NK Čelik 13042016 (1)U ime radne zajednice i kao član Skupštine prisutnim se obratio se Asim Demiri, koji je kazao da se Radnoj zajednici, koja broji 10 zaposlenih, duguje 17 plata, a da je njihova plata 390 KM, te da nemaju ni zdravstveno osiguranje. On je iznio podatak da godišnje za održavanje terena preduzeće „Alba” naplaćuje iznos od 160.000 KM, a teren je svakim mjesecom sve u lošijem stanju.

Na kraju sjednice Skupština je donijela Odluku kojom je dosadašnji saziv ovog tijela raspušten, osim novoizabranih, v.d. predsjednika i zamjenika. Imenovano je koordinaciono tijelo čiji je zadatak da u narednih mjesec dana raspiše konkurs za izbor novih članova i zakaže sjednicu na kojoj će oni biti verifikovani.

Dakle, na Bilinom polju ništa novo, imenovanje novih ljudi  teško će popraviti katastrofalnu situaciju u klubu, koji je najveći sportski dužnik u BiH, istaknuto je na Skupštini.

E.Imamović za Zenicablog

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno