Nogomet

Bilino jedini mogući domaćin u grupnoj fazi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bilino jedini mogući domaćin u grupnoj fazi euro kupova – Ukoliko bi neko od naših predstavnika izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ili Evropa lige iduće sezone domaće međunarodne utakmice mogao bi igrati isključivo na stadionu Bilino polje u Zenici rekao je Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova N/FS BiH.

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine domaće utakmice kvalifikacija za Evropa ligu u narednoj sezoni igrat će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, dok će tuzlanska Sloboda u istom takmičenju biti domaćin u Zenici, jer njihovi stadioni ne ispunjavaju kriterije za odigravanje međunarodnih utakmica.

HŠK Zrinjski kvalifikacije Lige prvaka i NK Široki Brijeg u kvalifikacijama Evropa lige bit će domaćini na stadionima na kojima nastupaju i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, mostarskim Pod Bijelim brijegom i Pecari u gradu na rijeci Lištici. No, i ako ova dva kluba doguraju dalje u Evropi neće moći biti domaćini na svojim terenima.

“Obzirom na prijave domaćinstava naših ekipa u Evropi za narednu sezonu utakmice trećeg pretkola evropskih takmičenja moguće će biti igrati samo na stadionima u Širokom Brijegu, Banjoj Luci i Zenici. Ukoliko bi neko od naših predstavnika izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ili Evropa lige iduće sezone, domaće međunarodne utakmice mogao bi igrati isključivo na stadionu Bilino polje u Zenici, zato što jedini u BiH ispunjava uslove iz kategorizacije stadiona za tu fazu UEFA takmičenja”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno