Ostali sportovi

Biciklistička trka Zenica 2016.

Biciklistička trka Zenica 2016.
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Biciklistička trka Zenica 2016.- Povodom održavanja 7. Međunaordne biciklističke trke I 40. Biciklističke trke Zenica 2016. Koja treba da se održi naredni vikend 27.08. (subota) na tradicionalnim stazama u Zenici. Brdsko prvenstvo premier lige BiH na Smetovskom putu, a Medjunarodna drumska trka će se održati na GGM-u. Trke će se održati u okviru obilježavanja dana Zeničko dobojskog kantona.

Planirano je da se kao I svake godine do sada održi trka za Brdsko – drumsko prvenstvo Biciklističkog Saveza BiH u kategorijama Žene , Masteri A, B, C, Ml. Kadeti, Kadeti, Juniori, Elite za Premier ligu BiH Brdsko prvenstvo. Dužina staze je 8,2 km;

Medjunarodna trka: Trka Grada za Premier ligu Biciklističkog Saveza BiH-otvorena u kategoriji Elit, Juniori,Masteri A,B po želji u kategoriji ELIT dužina staze je 20 krugova /1 krug=5,0 km. Glavna Gradska magistrala će biti borilište od fontane do fontane. Pravo učešća na trkama imaju licencirani vozači za 2016. god.

Nagradni fond za Brdsko prvenstvo su prva tri mjesta u svim kategorijama medalje i diplome dok je za Trku Grada; Fond nagrada iznosi 2.000, oo KM, nagrađuju se po prvih 5 /PET/ vozača u ELIT kategoriji i prva 4 /ČETIRI/ JUNIORA – novčane nagrade + robne nagrade

Zbog održavanja fudbalske utakmice promijenjen je planirani scenario tako da neće biti održana biciklistička trka žena i biciklistička trka invalida.

Predsjednik kluba
Anto Jozić prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno