Zabava

Bh.pjesma za Eurosong na engleskom: Love is all

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. pjesma za Eurosong na engleskom: Love is all – Spot za pjesmu “Ljubav je”, bh. predstavnicu na ovogdišnjem takmičenju za pjesmu Eurovizije snimljen je u prelijepom ambijentu Starog grada Ostrošca u Cazinu, i to u tri varijante – bosanskohercegovačkoj, engleskoj i instrumental. Danas imamo priliku pogledati i verziju na engleskom jeziku.

Adaptaciju originalnog teksta pjesme “Ljubav je” na engleski jezik je radio brat od naše predstavnice Dalal Midhat Talakić, Tarik Midhat.

“Vrlo je teško prevesti tekst s našeg jezika na engleski, a da smisao onoga što pjevamo ostane poprilično ista, no mislim da smo zahvaljujući Tariku uspjeli u tome da dočaramo našu verziju svima onima koji ne razumiju naš jezik”, kazao je za Klix.ba Fuad Backović.

Muziku, aranžman i produkciju za pjesmu “Ljubav je”/”Love is all” je radio Almir Ajanović, koji zbog incidenta i fizičkog obračuna koji se dogodio nedavno na Vlašiću neće putovati s ostatkom ekipe u Štokholm na takmičenje.

Kad su u pitanju pripreme, Fuad Backović navodi kako ih privode kraju.

“Vidjet ćete, bit ćete prijatno iznenađeni, nakon peripetija koje su se dešavale u toku ovog projekta. Nije bilo lagano, ali je lijepa stvar kada znaš da vraćaš BiH na Eurosong nakon tri godine pauze i lijepo je znati da će se naša zastava vijoriti među postale 42 zastave”, kazao je Deen.

LOVE IS ALL

Music: Almir Ajanović
English adaptation lyrics: Tarik Midhat
Recorded and arranged by: Almir Ajanović, Marko Dragić – DJ Ćomi
Mixed by: Saša Dinić

Backing vocals: Suzana Branković
Ethno vocals : Zorana Guja, Elma Selimović
Saz: Dragan Todorović – Buca
Fife: Mladjan Vasilevski
Cello: Ana Rucner



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno