Zenica

Besplatna turistička tura: upoznajte Bosne zjenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Besplatna turistička tura: upoznajte Bosne zjenicu – Poštovani, Grad Zenica je dom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u proteklih nekoliko godina. Svaka domaća utakmica našeg najboljeg tima privlači hiljade navijača i ljubitelja fudbala u naš grad.

Posjetioci dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, od Tuzle, preko Velike Kladuše, Livna, Mostara, Stoca, Goražda, ali iz drugih zemalja iz Evrope i svijeta. To je, sigurno, najveći sportski događaj u našem gradu koji se periodično ponavlja.

Posjetioci, navijači i ljubitelji fudbala, obično dolaze na jedan dan u Zenicu, najčešće u prijepodnevnim satima, i na razne načine prekraćuju vrijeme do ulaska na stadion (1 ili 2 sata prije početka utakmice), mnogi besciljno lutaju gradom u kojeg su došli, osim onih koji imaju rodbinu, prijatelje ili poznanike u Zenici.

Da bi se uobličila ta posjeta, kao certificirani turistički vodič organizujem besplatnu šetačku turističku turu po gradu Zenici „UPOZNAJTE BOSNE ZJENICU“ u popodnevnim satima, na dan utakmice, u ponedjeljak, 10. oktobra 2016. god.

Kompletna tura bi trajala oko sat i pol vremena, sa zbornim mjestom na glavnom ulazu u Shopping centar na Kamberovića polju u 17:00, nakon koje bi grupa išla trasom Kamberovića polje – Turska česma – Čaršijska džamija – Kameni spavač – Trg Alije Izetbegovića – Kameni most – Titova ulica – zgrada Bosanskog narodnog pozorišta – Školska ulica – Lamela, gdje se tura završava, u vrijeme planiranog ulaska na stadion „Bilino Polje“, 200 m udaljen od ove pozicije.

Osim informacija o turističkim tačkama u gradu, turistički vodič će nositi majicu sa jasno vidljivim logotipom firmi koje su zainteresovane da sponzorišu jednu ovakvu turističku aktivnost.

Nadam se da će navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali i rivala, Kipra, uzeti učešća u ovoj aktivnosti i upoznati grad sadržajnom šetnjom i dostatnim informacijama.

Afan Abazović; Zenica
 


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno