Ostali sportovi

Bahrudin Mahmić: spreman za nastupe u Srbiji i Švicarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bahrudin Mahmić: spreman za nastupe u Srbiji i Švicarskoj – Naša zemlja je poznati rasadnik vrhunskih boraca, kako u karateu, kick boksu, džudu, hrvanju i ostalim sportovima. Ono što je sigurno, sportisti koji su se odlučili baviti borilačkim vještinama većinom su prepušteni sami sebi.

Bahrudin Mahmić, 25-godišnji Zeničanin, sigurno je jedan od naših najboljih kick boksera, a to svakako pokazuju i konstantno dobri rezultati koje postiže na domaćim i međunarodnim takmičenjima.  Mahmić je već 2011. godine pokazao svoj kvalitet, kada je na Svjetskom prvenstvu u Skoplju postao viceprvak svijeta u kategoriji do 91 kg, disciplina K1.

Nakon toga postao je balkanski prvak, osvajač Svjetskog kupa i višestruki prvak BiH. Može se kazati nasljednik Poturka, Tufekčića i Redžovića naredne sedmice imat će se priliku boriti na K-1 World Grand Prixu, koji će 27. oktobra biti održan u Beogradu. O ovome takmičenju, te narednim aktivnostima vezanih za svoju karijeru, Zeničanin je kazao nešto više za SportSport.ba.

“K-1 Grand Prix je turnir na kojem nastupaju najbolji borci širom svijeta. Na moju sreću i ljudi iz moga kuba organizatori su odlučili i da pozovu borce s naših prostora. Cijeli život gledam taj turnir preko televizora sanjajući da ću nekad biti i sam sudionik svog tog spektakla. Odjednom da tako kažem evo našao sam se u tom svijetu, drago mi je što sam pozvan i što ću se boriti za svoju zemlju i grad u najboljoj organizaciji na svijetu” ističe Mahmić. Na turniru će učestvovati osam takmičara, a nakon ovog turnira slijedi još nekoliko bitnih takmičenja.

“Svako od nas osmorice sanja i želi pobjede, iskreno se nadam da ću ostvariti makar jednu pobjedu.Moj protivnik je iz republike Češke, izuzetno opasan koji je pobjeđivao i vrhunske borce. Nakon takmičenja u Beogradu, očekuje me borba za profesionalnog prvaka Evrope u Švicarskoj. Nakon toga pripremat ću se za Evropsko prvenstvo, koje se još ne zna gdje će biti održano” kazao je Mahmić za SportSport.ba. Mahmić iako mu je tek 25-godina već sada ima preko 150 borbi kako amaterskih, tako i profesionalnih. Uz veću podršku lokalne zajednice, kantona i države, sigurni smo da bi ovaj takmičar, ali i ostali iz ovog sporta mogli napraviti još bolje rezultate na međunarodnom planu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno