Info

AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV

AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV
AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AS GROUP uspješno okončala implementaciju Microsoft Dynamics NAV- AS GROUP uspješno je sa 1. januarom ove godine implementirala novu verziju poslovne aplikacije NAV 2015, a sve njene članice prebačene su na Data centar u BH Telecomu. Ovaj projekat zajedničkim snagama realizirale su u cijelosti domaće kompanije – AS GROUP, BH Telecom, IT kompanija BBS.

NAV 2015 – Microsoft Dynamics NAV – Microsoft poslovne aplikacije, spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda, čija je osnovna zadaća nadzor, optimiziranje i upravljanje svim poslovnim procesima i resursima koje jedan poslovni subject može imati. Microsoft Dynamics NAV unaprijedit će sinergiju koju stvaraju komapanije AS GROUP, a koja danas zapošljava 3.500 radnika u tri divizije: trgovini, proizvodnji hrane i tekstilnoj industriji.

Do 2011. AS GROUP je koristila interno razvijen sistem upravljanja i podrške poslovanju. Rastom kompanije pokazalo se da postojeće poslovno rješenje ne može zadovoljiti potrebe, a uvođenjem NAV-a omogućeni su brži razvoj i ekspanzija brandova kao što su Zlatna džezva, Zlatni puder, Begova čorba, Oaza, Bosanski lokum, Master, Kent, Swity, Tajna, Sprindova jufka, itd.

U novembru 2011. AS GROUP se odlučila sa Microsoft – partnerom BBS-om krenuti u implementaciju Microsoft Dymamics NAV 2009 poslovnog rješenja na nivou Grupacije koji je pokrio poslovne procese finansija, računovodstva, nabave, prodaje, skladišta, HR-a, proizvodnje i drugih specifičnih poslovih funkcija. U početku, rješenje je bilo implementirano u dvije kompanije, a potom je postepeno prošireno na ostale, postojeće kompanije kao i nove članice Grupacije.

Novim poslovnim softverom centraliziran je uvid u podatke na nivou jedne baze, centralizirano izvještavanje i istovremeno praćenje svih članica grupacije, a postignuto je pouzdano, stablino i skalabilno rješenje. Jedinstvena baza podataka omogućila je jednostavno dijeljene podataka između kompanija, što je doprinijelo bržem donošenju ispravnih menadžerskih odluka. Istovremeno, radi se o dosta fleksibilnom rješenju koje omogućava adaptaciju i integraciju sa eksternim aplikacijama.

“AS GROUP akvizirala je Klas d.d. Sarajevo 2014. godine, a ova komapanija je imala drugačije poslovno rješenje. Integrisanje Klasa u postojeći poslovni sistem Grupacije okončali smo 1. januara 2016., kada i ova kompanija prelazi na Microsoft Dynamics NAV 2015. Prateći svjetske IT trendove, sa BH Telecomom potpisan je ugovor o korištenju savremenog data centra i njihovog Enteprise Cloud rješenja. Na taj način, sva hardver infrastruktura iz Klasa ‘seli’ u BH Telecom”, izjavio je Semir Hrvić šef IT sektora u AS GROUP.

Proces prelaska na NAV 2015 svih članica okončan je sa 1. januarom 2017. godine, čime su sve kompanije AS GROUP integrirane u jednu bazu, na serverima u BH Telecom Cloudu, sa novom verzijom ovog poslovnog softvera.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno