Zenica

ArcelorMittal Zenica – kvar na kotlovima, grijanje reducirano

Grijanje - radijator
Grijanje - radijator
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kvar na kotlovima, grijanje reducirano – Saopćenje iz kompanije ArcelorMittal Zenica – Zbog kvara na kotlu br. 2 za proizvodnju toplinske energije u pogonu Energetika, do kojeg je došlo u utorak  u poslijepodnevnim satima, Kompanija je odmah u funkciju stavila kotao br.1. kako ne bi došlo do prekida isporuke toplotne energije za grijanje grada.

Međutim, ubrzo poslije stavljanja u rad kotla br.1 došlo je do curenja na ovom postrojenju te on nije mogao zadovoljiti potrebnu isporuku pare. Stoga je Uprava Kompanije je odlučila zaustaviti svoju proizvodnju elektične energije, kako bi se gradu isporučilo što više toplinske energije, a grijanje grada je nešto reducirano.

U ovoj kompleksnoj situaciji naši timovi ulažu izuzetne napore da u funkciju vrate kotao br.2 te da se nivo isporuke toplotne energije normalizira  u toku sutrašnjeg dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno