Zenica

Ambasador Turske u BiH u Gradskoj upravi Zenica

Ambasador Turske u BiH u Gradskoj upravi Zenica
Ambasador Turske u BiH u Gradskoj upravi Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ambasador Turske u BiH u Gradskoj upravi Zenica- U okviru jednodnevnog boravka u Zeničko-dobojskom kantonu Turski ambasador Haldun Koc posjetio je Gradsku upravu Zenica gdje mu je domaćin bio gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima.U pratnji Ambasadora bili su: Sedat Yildiz, ataše za trgovinu, Omer Četres, ataše za medije,Vasi Ete, ataše za obrazovanje i Bunymanin Šahin.

Ambasadoru je ovo prva kurtoazna posjeta našem gradu u kome se osjeća, kako kaže, kao kod kuće.
Zahvalio je Gradonačelniku na toplom prijemu i srdačnoj dobrodošlici.

Na sastanku se razgovaralo o privrednoj i kulturnoj saradnji. Ambasador Haldun je pomenuo tvornicu Natron-Hayat iz Maglaja i projekt Festivala djeteta u Zenici kao primjere dobre saradnje.

“Otvoreni smo za unapređenje saradnje i realizacju projekata za zapošljavanje. Spremni smo da pomognemo lokalnoj zajednici. Osim saradnje sa gradovima i općinama Turske imamo i drugih načina da budemo od koristi”- naveo je Ambasador.

Gradonačelnik Kasumović je zahvalio na ovoj posjeti i otvorio mnoga pitanja kad je o investicionim ulaganjima riječ. Dogovoreno je da se s tim u vezi pripremi pismo namjere koje će se uputiti putem Turske ambasade u BiH nadležnim subjektima u Turskoj.

Ambasador je posjetio i sjedište Ze-do kantona gdje je razgovarao sa premijerom Miralemom Galijaševićem, Muftijstvo zeničko, Rektorat Univerztiteta u Zenici i fabriku Natron-Hayat u Maglaju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno